0
2
σχόλια
294
λέξεις
CULTURE
Ο αυτοκαταστροφικός έρωτας του ομότιτλου μυθιστορήματος της Έμιλι Μπρόντε, από τον Σίμο Κακάλα
 
DOCTV.GR
18 Απριλίου 2018

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Χήθκλιφ και της Κάθριν, η περσινή επιτυχία «ζωντανεύει» σε διασκευή και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Μία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, φωτίζει τις ρομαντικές αλλά και αυτοκαταστροφικές πλευρές του  έρωτα των ηρώων του. Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Έμιλυ Μπρόντε, το οποίο έγραψε στα 29 της χρόνια –μόλις ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή-  αποτελεί το μοναδικό της έργο και θεωρείται ένα από τα κλασικά έργα της αγγλικής λογοτεχνίας.

Η ατμόσφαιρα που αναδύεται μέσα απ’ αυτήν τη ρομαντική ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα και εκδίκησης είναι σκοτεινή, αγγίζει σχεδόν το μεταφυσικό. Το περιβάλλον μοιάζει προέκταση της ψυχής των ανθρώπων που το κατοικούν, ενώ βασικότερος αντίπαλος παραμένει πάντα ο ίδιος τους ο εαυτός.Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλι Μπροντέ θα παρουσιαστούν στο θέατρο Χώρος της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις, με τη μορφή πρώτου και δεύτερου μέρους, από τις 16 Μαρτίου και το φθινόπωρο του ‘18 αντίστοιχα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Άρης Μπερλής. Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας. Δραματουργική Επεξεργασία: Έλενα Μαυρίδου. Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ράνια Εμμανουηλίδου . Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής. Μάσκες: Μάρθα Φωκά. Κούκλα: Στάθης Μαρκόπουλος, Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Λόξας. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ερατώ Αγγουράκη. Θεατρικός Επισκέπτης: Δημήτρης Καλακίδης. Φωτογραφίες: Karol Jarek. Σχεδιασμός Σκηνικού Χώρου: Αντώνης Δαγκλίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Δήμητρα Κούζα, Μιχάλης Βαλάσογλου, Κωσταντίνος Μωραΐτης, Γιάννης Λεάκος, Μαντώ Κεραμυδά, Φελίς Τόπη.

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOCTV.GR δίνει τρεις (3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Ανεμοδαρμένα Ύψη στο θέατρο Χώρος, την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 21.00. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας και το όνομα του event έως τις 12:00 το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.
 
 
Info: Ανεμοδαρμένα Ύψη - Μέρος Πρώτο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.00 έως 29 Απριλίου, Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6, Βοτανικός. Εισιτ.: 10 ευρώ.
 

 

εμφάνιση σχολίων