0
1
σχόλια
310
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Από τον Επιτάφιο του Ρίτσου/Θεοδωράκη, μέχρι θρησκευτική τζαζ και κλασικά αριστουργήματα από την Καμεράτα. Τρεις συναυλίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα στο ΚΠΙΣΝ
 
DOCTV.GR
3 Απριλίου 2018
ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ- ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ: Το λογοτεχνικό ρέκβιεμ του Γιάννη Ρίτσου, Επιτάφιος, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται από τη διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, Μαρία Φαραντούρη και τον διακεκριμένο βαθύφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τάσο Αποστόλου. Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται εξ ολοκλήρου το έργο Επιτάφιος, ενώ στο δεύτερο μέρος η Μαρία Φαραντούρη αποδίδει μελοποιημένη ποίηση μέσα από το πρίσμα σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Τη Μαρία Φαραντούρη πλαισιώνουν τρεις σπουδαίοι σολίστ, ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, ο Ηρακλής Ζάκκα στο μπουζούκι και ο Αλέξανδρος Μποτίνης στο τσέλο. Μαρία Φαραντούρη, Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου, 20:30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ. Είσοδος με προεγγραφή εδώ.
 
SACRED JAZZ JAZZ VOYAGE GROUP: Κορυφαίες θρησκευτικές συνθέσεις από τον κόσμο της jazz ερμηνεύει το Jazz Voyage Group με επικεφαλής τον Αλέκο Χρηστίδη στα τύμπανα, 6 μουσικούς και την Πηνελόπη Τζανετάκη στο τραγούδι. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα υπέροχα αλλά σπάνια παιγμένα Sacred Concerts του Duke Ellington, καθώς και επιλογές από έργα άλλων συνθετών. Ο μοντερνισμός της jazz στις αρχές του αιώνα, αν και σόκαρε τους συντηριτικούς,  όχι μόνο μπήκε στην εκκλησία, αλλά έγινε ακόμα και μέρος θρησκευτικών λειτουργιών, ενώ μουσικοί-σύμβολά της έχουν γράψει αριστουργήματα εμπνευσμένοι από τη σχέση τους με το Θείο. Jazz Voyage Group, Μεγάλη Tρίτη, 3 Απριλίου, 20.30, Φάρος. Είσοδος δωρεάν.
 
ΚΑΜΕΡΑΤΑ – STABAT MATER: Οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα ιταλικού Μπαρόκ, με αφετηρία το περίφημο Stabat Mater του G. B. Pergolesi. Το Stabat Mater πλαισιώνουν τέσσερα υπέροχα κοντσέρτα του Α. Vivaldi, με τα οποία η ορχήστρα και οι σολίστ της έχουν διαπρέψει στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης. Stabat Mater- Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου, 20:30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή εδώ.
εμφάνιση σχολίων