0
1
σχόλια
180
λέξεις
ΖΗΝ
Τραγανά απ’ έξω, μαλακά από μέσα, με άρωμα εσπεριδοειδών και βανίλιας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
24 Απριλίου 2019
Τα πιο νόστιμα κουλουράκια που έχουμε φτιάξει ποτέ. Σε μισή ώρα στο πιάτο μας.

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό αλεύρι, 4 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες σε σκόνη ή 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, ½ κουτ.γλ. σόδα, ½ κουτ.γλ. αλάτι, 2 φλ. Ζάχαρη, 4 αβγά, 250 γρ. βούτυρο, ½ φλ. γάλα, ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού, λίγο σουσάμι (προαιρετικά).
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μέσα σε βαθύ μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μισό αλεύρι μαζί με όλα τα στερεά υλικά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο, σταδιακά. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί επί 15 λεπτά. Μετά, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180°C για 10'-20', ανάλογα με το μέγεθός τους.
 
εμφάνιση σχολίων