0
10
σχόλια
199
λέξεις
VISUALISM
Ο φωτογράφος «της μεγάλης κλίμακας»
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
27 Μαρτίου 2018

«Με ενδιαφέρει κάθε χώρος στην πιο αφηρημένη του μορφή. Προσπαθώ να κατανοήσω το γεγονός ότι δεν ζούμε σε κάποιο συγκεκριμένο κτίριο, ή σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά είμαστε μέρος ενός συνόλου πάνω σε έναν πλανήτη που τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Αποτυπώνω μία εικόνα όχι για αυτό που συμβαίνει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά για αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως».

Ο Andreas Gursky είναι γερμανός φωτογράφος, γνωστός για τις μεγάλου μεγέθους και υψηλής ευκρίνειας έγχρωμες εικόνες του του. Ο πατέρας και ο παππούς του ήταν επίσης φωτογράφοι και δεν ήταν έκπληξη το γεγονός πως ακολούθησε τα χνάρια τους.

Οι εικόνες του μας συστήνουν τον κόσμο μέσα στον οποίο υπάρχουμε αλλά σπάνια παρατηρούμε. Φωτογραφίζει μεγάλης κλίμακας χώρους, από φυσικά τοπία, μέχρι κάθε λογής κατασκευάσματα της σύγχρονης εποχής, πολλές φορές από ψηλά ή τόσο μακριά ώστε να συνειδητοποιεί ο θεατής τον αχανή τόπο μέσα στον οποίο βρίσκεται.Τα έργα του Gursky περιλαμβάνονται στις πιο μεγάλες συλλογές μοντέρνας τέχνης παγκοσμίως, όπως σε αυτές των Tate Modern, Metropolitan Museum of Art, Centre Pompidou, San Francisco Museum of Modern Art.

H πλήρως ανακαινισμένη Hayward Gallery του Λονδίνου κάνει εγκαίνια με μια αναδρομική έκθεση του Andreas Gursky. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Απριλίου 2018.

εμφάνιση σχολίων