5
5
σχόλια
432
λέξεις
CULTURE
5 σειρές που κολλάνε στις οθόνες μας
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
3 Απριλίου 2018
ATLANTA 2: «Twin Peaks με ράπερς». Έτσι χαρακτηρίζει ο Donald Glover τη σειρά όπου δύο ξαδέλφια περιπλανιούνται στον δρόμο της ραπ στην Ατλάντα, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους. Το δημιούργημα του ηθοποιού και σεναριογράφου D.Glover επιστρέφει για 2η σεζόν και μας αφηγείται με σύγχρονη αντίληψη και ευρηματικότητα,  τα κωμικοτραγικά σκηνικά της hip-hop μουσικής σκηνής και βιομηχανίας στην Ατλάντα. Ιδιοσυγκρασιακοί χαρακτήρες, ραπ κόντρες και σουρεαλιστικές καταστάσεις παρουσιάζονται με υψηλά αισθητικά κριτήρια α λα Jarmusch και Spike Lee, γεγονός που τοποθετεί τη σειρά έτη φωτός μακριά από τις κωμωδίες του σωρού.BLUE PLANET 2: Η κινηματογράφηση ολοκληρώθηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια ενώ χρειάστηκαν 125 αποστολές σε 39 χώρες και πάνω από 6.000 ώρες υποβρύχιων καταδύσεων. Το ντοκιμαντέρ του BBC επιστρέφει στους ωκεανούς του πλανήτη για 2η σεζόν, καταγράφοντας σπάνια και ασυνήθιστα πλάσματα του βυθού, τεκμηριώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί και αποκαλύπτει νέα επιστημονικά ευρήματα. Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ είναι του BBC Natural History Unit, ο φυσιοδίφης Sir David Attenborough το παρουσιάζει ενώ η μουσική ανήκει στον Hans Zimmer.

 
A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS 2: Τα «ατυχή γεγονότα» συνεχίζουν την γοτθική ιστορία του Lemony Snicket και των ορφανών Baudelaire με δέκα ωριαία επεισόδια. Η 2η σεζόν της σειράς του Netflix κάνει πρεμιέρα στις 30 Μαρτίου, με τα τρία ορφανά αδέλφια να προσπαθούν να καταλάβουν το μυστικό του θανάτου και της εμπλοκής των γονιών τους σε μια μυστική κοινωνία, και τον Neil Patrick Harris να μας τρομοκρατεί μέσα από τις οθόνες μας ως απειλητικός κόμης Olaf.

 
THE ALIENIST:  Νέα Υόρκη, 1896. Ο δημοσιογράφος εγκλημάτων John Moore συναντιέται με τον ψυχολόγο Dr. Laszlo Kreizler για να καταφέρει να αποκαλύψει έναν κατά συρροή δολοφόνο που αφήνει πίσω του νεκρά παιδιά τα οποία έχουν εμπλακεί στον κόσμο της πορνείας. Η σειρά μυστηρίου βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Caleb Carr και το όνομά της το χρωστά στους εμπειρογνώμονες της τότε εποχής, οι οποίοι θεωρούσαν ό,τι τα άτομα που πάσχουν από ψυχική ασθένεια ήταν αποξενωμένα από τη δική τους πραγματική φύση και γι αυτό τους ονόμαζαν Alientsts. Η σειρά είναι γυρισμένη στην Βουδαπέστη και πρωταγωνιστεί ο Luke George Evans  (Clash of the Titans, The Raven, Fast & Furious 6, The Hobbit) και ο Daniel Brühl (Inglourious Basterds, Rush).

 
COUNTERPART: Ο Howard Silk εργάζεται σε μια γραφειοκρατική θέση του ΟΗΕ επί τριάντα χρόνια. Όμως μια μέρα ανακαλύπτει ότι ο οργανισμός αυτός κρύβει μια πύλη προς μια παράλληλη διάσταση. Η ανακάλυψη αυτή θα θέσει τη ζωή του, αλλά και της γυναίκας του, σε κίνδυνο, καθώς προσπαθεί να ξεδιπλώσει το μυστήριο. Στο ατμοσφαιρικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας πρωταγωνιστεί ο J. K. Simmons (Law & Order, Spider-Man, Whiplash).

 
εμφάνιση σχολίων