0
3
σχόλια
268
λέξεις
CULTURE
Ανακαλύπτουμε ατέλειωτους κήπους μέσα στην πόλη, φανταζόμαστε μια Αθήνα καταπράσινη και μαθαίνουμε πώς η τέχνη ενώνεται με τη γη. Από τη Στέγη, στο Γεωπονικό Παν/μιο
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
23 Μαρτίου 2018
Η μαγεία της γης και της φύσης αλλά και το συναρπαστικό οικοσύστημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μας συστήνονται μέσα από μια σύγχρονη έκθεση τέχνης και πρωτότυπες δράσεις για όλους.

Πώς ακούγεται η μουσική που παράγεται από σταγόνες, μπαλόνια, σωλήνες, πέτρες; Πώς ένα έργο τέχνης συνομιλεί με το οικοσύστημα; Τι είναι η βιοδυναμική καλλιέργεια; Πώς η τέχνη ενώνεται με τη γη; Γνώση, φύση και τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά στη διαδραστική έκθεση που δημιούργησε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε επιμέλεια της locus athens, και με την συνδρομή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Ανάμεσα στις δράσεις, ανακαλύπτουμε τους ατελείωτους κήπους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δοκιμάζουμε μοναστηριακές συνταγές, ανθισμένο μενού και τον σπόρο της ζωής, παρακολουθούμε σινεμά και περφόρμανς μέσα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και παίρνουμε μέρος στο κτίσιμο μιας μόνιμης εγκατάστασης αποκλειστικά με φυσικά υλικά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.


Οι Γεωμετρίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Απαρτίζονται από μια εικαστική έκθεση, ένα πρόγραμμα επτά θεματικών Κυριακών, έναν μεγάλο περίπατο αφιερωμένο στο νερό, από έναν αγώνα κωπηλασίας και από ένα υπαίθριο φεστιβάλ ταινιών για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Γεωργικό Μουσείο, στο κεντρικό κτίριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στους κήπους του. Το θεματικό δημόσιο πρόγραμμα χωρίζεται σε επτά ενότητες –αλάτι, φωτιά, κήποι, σπόροι, νερό, γη και αέρας– στο πλαίσιο των οποίων μπορούμε να απολαύσουμε γεύματα, εργαστήρια, ομιλίες, ηχογραφήσεις, περφόρμανς, περιπλανήσεις, αναγνώσεις κ.ά.


Info: ΓΕΩμετρίες, 27 Μαρτίου – 15 Ιουνίου 2018, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, Αθήνα.  Πέμπτη – Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο – Κυριακή 12:00-21:00
 
εμφάνιση σχολίων