1
1
σχόλια
347
λέξεις
CULTURE
Το βραβευμένο έργο της Άννελης Ξηρογιάννη ρίχνει φως στη σκοτεινή μοναξιά της πόλης μας
 
DOCTV.GR
21 Μαρτίου 2018
Οι εικόνες είναι η νέα γλώσσα. Οι έννοιες αλλάζουν. Βία, φιλία, επιβίωση, αγάπη, έρωτας, πορνογραφία, λέξεις και έννοιες που μεταλλάσονται, ορίζονται και εικονοποιούνται  στην παράσταση Samotnosc. Ένα επί σκηνής θεατρικό δρώμενο, όπου οι ζωντανές αφηγήσεις εναλλάσονται με την προβολή βίντεο φέρνοντας στην επιφάνεια όσα οι ήρωες έχουν κρύψει για μια ολόκληρη ζωή.

Μια οθόνη έτοιμη να δεχτεί τις προβολές της Ιουλίας, μιας εμμονικά μοναχικής γυναίκας και του Νικηφόρου, ενός ερωτικά υπερδραστήριου μεσήλικα. Δύο άνθρωποι ακραία διαφορετικοί και συγκρουόμενοι συμβιώνουν σε μια Αθήνα που ο πληθυσμός της αλλάζει. Τι τους δένει σε αυτή τη συμβιωτική σχέση; Για πόσο μπορούν να αντέξουν τη μοναξιά και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για να την αντέξουν; Ο νεαρός μετανάστης που βρίσκεται στο δρόμο τους θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των προσδοκιών τους;

Η συγγραφέας Άννελη Ξηρογιάννη και τα έργα της έχουν βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, την UNESCO, τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό και την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών . Το Samotnosc έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή για πρώτη φορά. Ο σκηνοθέτης Παντελής Μάκκας δημιουργεί ένα σύγχρονο θεατρικό γλυπτό όπου τα σκηνικά, οι ηθοποιοί και τα βίντεο παίζουν κάθε φορά έναν κεντρικό ρόλο και μας παρασύρουν στις σκοτεινές γειτονιές της αστικής μοναξιάς.

Συντελεστές: Κείμενο – Άννελη Ξηρογιάννη, Σκηνοθεσία/εικαστικό περιβάλλον/κοστούμια: Παντελής Μάκκας, Παίζουν – Δάφνη Μαρκάκη / Δημήτρης Ντάσκας / Γιώργος Λιάκος, Εμφανίζονται: Εβελίνα Αραπίδη  /  Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη / Αντώνης Πριμηκύρης, Κατασκευή σκηνικού ρούχου – Δάφνη Μαρκάκη, Μουσική – Τηλέμαχος Μούσας, Επιμέλεια κίνησης- Ρόζα Προδρόμου, Φωτισμοί – Ολυμπία Μυτιληναίου, Makeup και Hair styling – Έφη Κορμά, Βοηθός σκηνοθέτη – Χρήστος Καραγεώργος, Φωτογραφίες – Alex KatΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOCTV.GR δίνει τρεις (3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Samotnosc στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, την Τετάρτη 4 Απριλίου στις 21.00. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας και το όνομα του event έως τις 12:00 το πρωί της Τρίτης 3 Απριλίου. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.


Info: Samotnosc, 21 Φεβρουαρίου  – 6 Απριλίου, Τετάρτη και Παρασκευή στις 21.15, Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Αθήνα. Εισιτ: 5-12 ευρώ
 
εμφάνιση σχολίων