0
1
σχόλια
481
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Οι σειρές συναυλιών στο Πάρκο Νιάρχος επιστρέφουν τον Μάρτιο, με ελεύθ. είσοδο
 
DOCTV.GR
13 Μαρτίου 2018
Σειρά συναυλιών Cosmos: W.A. Mozart: Σε Ντο μείζονα Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. 19/03 και 20.3, Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφήΟι μουσικοί της Καμεράτα επιστρέφουν στα όργανα εποχής που τους έκαναν διάσημους σε όλο το κόσμο στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ. Ο κορυφαίος Έλληνας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, διευθύνει και παίζει μαζί τους ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον αγαπημένο του Θεού W . A. Mozart, με τρία αριστουργηματικά έργα που έχουν κοινό παρονομαστή την πιο αγνή τονικότητα: την Ντο μείζονα. Οι Μουσικοί της Καμεράτα και οι εξαίρετοι σολιστ της μας ταξιδεύουν στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο του 18ου αιώνα μέσα από τους ήχους οργάνων παρόμοιων με αυτά που είχε στη διάθεσή του ο Mozart: Μια αυθεντική άρπα Erard και ένα φορτεπιανο τύπου Walter, παρόμοιο με το ιστορικό όργανο του ίδιου του Mozart. Θα παρουσιαστούν:
• Κονσέρτο για φλάουτο, άρπα και ορχήστρα σε Ντο μείζονα, Κ. 299/297c
• Κονσέρτο για φορτεπιάνο No. 13 σε Ντο μείζονα, Κ. 415/387b
• Συμφωνία Νο. 36 σε Ντο μείζονα, Κ. 425 (Συμφωνία του Linz)
 
Σειρά συναυλιών Parklife: ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC Κυριακή 25/03, 12.00. Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την punk; Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης, όταν βρέθηκαν το 2008 κι άρχισαν να αναμειγνύουν τραγούδια διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπούν. Με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική, συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam session τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και έκτοτε οι Θραξ Πανκc συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά. To νταούλι και η θρακιώτικη λύρα συναντούν τη γκάιντα, το καβάλ και τον ζουρνά, σε γάμους, πανηγύρια, δρόμους, φεστιβάλ και οπουδήποτε αλλού.  Αναμειγνύοντας συστατικά από μουσικές και κουλτούρες όλου του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους χωρίς η λέξη πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους! Οι τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, αφήνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή, οδηγώντας σε ένα γλέντι πρωτόλειο, όπου η παράδοση μπλέκεται με τον σκληρό ήχο σε μουσικές με τίτλους Ψές είδια, Κουκουνούδα, Γιούρια, Τσιρτσιλιάγκους, Δέντρο, και σίγουρα κανείς δε μπορεί να μείνει ασυγκίνητος!

Σειρά συναυλιών Jazz Διαχρονίες :Yiorgos Fakanas Group  featuring Tim Garland Μάρτιος. 18/03, 21.00. Οι Jazz Διαχρονίες, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ αφιερωμένη στην ελληνική Jazz, υποδέχεται μια ξεχωριστή συνεργασία του μπασίστα/ συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Tim Garland, έναν από τους γνωστότερους σαξοφωνίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής. To Yorgos Fakanas Group δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια και ο βασικός στόχος είναι, να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές. Ο Tim Garland είναι κορυφαίος σαξοφωνίστας και μέλος του σεξτέτου Origin του Chick Corea, με συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Ronnie Scott, Ralph Towner, Avishai Cohen, John Patitucci, μέλος του Πανεπιστημίου του Newcastle και συνθέτης δύο προσωπικών CD με τη συμμετοχή της Northern Sinfonia.

Tim Garland (σαξόφωνο)
Mihail Iossifov (τρομπέτα)
Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο)
Δημήτρης Σεβδαλής (πλήκτρα)
Γιώργος Φακανάς (μπάσο)
Μένιος Πασιαλής (drums)

 
Περισσότερες Πληροφορίες www.snfcc.org/
εμφάνιση σχολίων