0
1
σχόλια
268
λέξεις
ΖΗΝ
Τουρτίτσα με βρώμη, δημητριακά, μέλι, γιαούρτι, μέλι, κουβερτούρα και μπανάνα
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
27 Φεβρουαρίου 2018
Τόσα πολυβιταμινούχα μαζεμένα, δεν βρέθηκαν ποτέ σε τούρτα. Για τους λάτρεις της γεύσης που αγαπούν τα θρεπτικά συστατικά, αυτή η τουρτίτσα είναι ιδανική.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: 3 κούπες δημητριακά ή corn flakes ολικής άλεσης, 1 κούπα νιφάδες βρώμης, 3 κουτ.σουπ. βούτυρο, 1 1/2 κουτ.σουπ. μέλι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 400 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, 150 γρ. γάλα, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ: 2-3 μπανάνες κομμένες σε φετάκια.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης μέσα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν κρυώσουν εντελώς, τις χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τα δημητριακά, μέχρι να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε το μέλι και το βούτυρο.  Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τη σκόνη δημητριακών, προσθέτουμε το μέλι/βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μέσα σε ταψάκι με λαδόκολλα ή τσέρκι, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Βάζουμε την σοκολάτα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Σε 1-2 λεπτά η σοκολάτα αρχίζει να λιώνει. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο γάλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ-ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση και σπρώχνουμε τις μισές φέτες μπανάνας μέσα στην κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.  Πριν να σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας τις οποίες κόβουμε επί τόπου για να μη μαυρίσουν. Εναλλακτικά, γαρνίρουμε με λίγη τρούφα σοκολάτας.
εμφάνιση σχολίων