0
1
σχόλια
259
λέξεις
ΖΗΝ
Νόστιμο σαν τζανκ φουντ, καθαρό σαν μαμαδίσιο
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
12 Φεβρουαρίου 2018
Η κότα και το ποπ-κορν ταιριάζουν πολύ και πιθανότατα το έχουμε φάει έξω πολλές φορές χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Ιδανικό ως finger food για βραδιές με ταινίες στο σπίτι, ως μέρος ενός μπουφέ για το πάρτι μας ή ως κυρίως γεύμα μαζί με λίγο ρύζι και σαλάτα για συνοδεία, αυτό το κοτοπουλάκι είναι ένας πεντανόστιμος μπαλαντέρ.

ΥΛΙΚΑ: 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο,  50 γρ. έτοιμα ποπ κορν, 50 γρ. τριμμένη ψίχα ψωμιού,  1/2 κουτ. γλ. θυμάρι ή ρίγανη ή δενδρολίβανο  αποξηραμένο, 1/2 κουτ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλ. πάπρικα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, 2 αυγά, 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, σάλτσα ΒΒQ με μέλι για το σερβίρισμα. ΣΚΕΥΗ: Για τη συνταγή χρειαζόμαστε τρία μπολ, μούλτι, σύρμα χειρός και ένα βαθύ τηγάνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες και μετά σε μπουκιές. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε στο μούλτι τα ποπ κορν μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια αλλά να μην θρυμματιστούν τελείως. Ρίχνουμε το πρώτο μπολ τα ποπ κορν, το τριμμένο ψωμί, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Στο δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Στο τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθεί καλά. Ύστερα το βουτάμε στο αυγό και στη συνέχεια το περνάμε από το μείγμα του ποπ κορν. Σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ως μέσα και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα, με τη σάλτσα BBQ δίπλα σε μπολάκι.
 
εμφάνιση σχολίων