0
1
σχόλια
160
λέξεις
CULTURE
Οι συλλογές του μουσείου σύντομα θα βρίσκονται στις οθόνες μας
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
12 Ιανουαρίου 2018

Η «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» ξεκινά με σκοπό να μας παρουσιάσει χιλιάδες αντικείμενα από τις συλλογές του στις οθόνες μας, να κάνει τις επισκέψεις μας ευκολότερες, καθώς και να δελεάσει τα πιτσιρίκια μας να γνωρίσουν τους θησαυρούς του.

Το έργο για το Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης προβλέπει τη δημιουργία ιστοχώρου με πληροφορίες για το Μουσείο, παρουσίαση της συλλογής 10.000 αντικειμένων και όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε ώστε να μπορούμε να προγραμματίσουμε την επίσκεψή μας σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας. Για τα πιτσιρίκια προβλέπεται διαδικτυακή Παιδική Λέσχη, μέσω της οποίας τα παιδιά θα μπορούν να περιηγηθούν στο Μουσείο και να γνωρίσουν τον αρχαίο πολιτισμό παίζοντας διαδραστικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Παράλληλα, οι επισκέψεις μας στον φυσικό χώρο του μουσείου θα γίνουν ακόμα καλύτερες αφού προβλέπονται επίσης 24 διαδραστικές και διαδικτυακές ψηφιακές εφαρμογές σε ελληνικά και αγγλικά, καθώς και εξοπλισμός, ώστε μέσω αυτών των εφαρμογών να υποστηρίζεται η παρουσίαση των εκθεμάτων στον φυσικό χώρο του μουσείου.

 

εμφάνιση σχολίων