0
1
σχόλια
361
λέξεις
ΖΗΝ
Η ωραία βελούτε σούπα με τζιντζερ και Philadelphia ή με πορτοκάλι
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
8 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΤΖΙΝΤΣΕΡ ΚΑΙ ΤΥΡΙ PHILADELPHIA
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα, 1 πατάτα κομμένη σε κύβους, 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο, 3/4 κουτ. γλ. τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά), τυρί Philadelphia (προαιρετικά), 1 κουτ. σούπας βούτυρο, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ½ κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα καρότα, την πατάτα, το σέλινο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό κότας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται. Αν η σούπα χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Σερβίρουμε με μια κουταλιά τυρί Philadelphia στο κέντρο του πιάτου.


ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΤΖΙΝΤΣΕΡ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ:
6 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα σε λεπτές ροδέλες, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ½ κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά), 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 μεγάλο πορτοκάλι (1 γεμάτο κουταλάκι ξύσμα + ½ φλ. χυμό), 5 φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας (σπιτικός ή από κύβο), 1 φύλλο δάφνης, 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό), 4 κοφτές κουταλιές ελαφρύ τυρί κρέμα (Light Cream Cheese), αλάτι, πιπέρι.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τα καρότα. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν για 5 περίπου λεπτά, χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και το τζίντζερ (αν θα βάλετε) και τα σοτάρετε κι αυτά να μαραθούν για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τη δάφνη στην κατσαρόλα, δυναμώνετε τη φωτιά για να κοχλάσουν, ύστερα τη χαμηλώνετε στο μέτριο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σούπα για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καρότα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τον κόλιανδρο, το χυμό πορτοκαλιού και το τυρί κρέμα (δεν πειράζει αν δεν διαλυθεί εντελώς). Αφήνετε τη σούπα ξεσκέπαστη για 10 περίπου λεπτά να σμίξουν τα αρώματα και ύστερα την περνάτε τμηματικά από το μπλέντερ ή το πολυμίξερ να γίνει ένα λείος, ρευστός πολτός.
 
 
Την επιστρέφετε στην κατσαρόλα, ελέγχετε το αλατοπίπερο, την ξαναζεσταίνετε και τη σερβίρετε.
εμφάνιση σχολίων