0
1
σχόλια
219
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Στο αρχείο οι λίστες μεγαλοκαταθετών και εμβασμάτων. Παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων ονομάτων της «λίστας Λαγκάρντ».
 
PRESS
7 Δεκεμβρίου 2017

Πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλύψεων της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» περί παραγραφής χιλιάδων εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ετών 2006-2010 που περιλαμβάνονται στις λίστες των «65 CD» με το 1,3 εκατομμύριο Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εσωτερικού, στη «λίστα Λαγκάρντ» και στη λίστα «εμβασμάτων εξωτερικού».

«Διευκρινίσεις για την αντιμετώπιση των εκκρεμών υποθέσεων ελέγχων, μέσω επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών», έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, μέσω εγκυκλίου προς τις ΔΟΥ. Τα στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν στην Ελλάδα οι ελεγχόμενοι φορολογούμενοι, καθώς επίσης και τα στοιχεία των λογαριασμών τους στο εξωτερικό τα οποία έχουν τροφοδοτηθεί από λογαριασμούς τους στην Ελλάδα δεν μπορούν να θεωρηθούν «συμπληρωματικά στοιχεία» που δεν υπήρχαν στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών πριν από τη λήξη της 5ετούς περιόδου παραγραφής των υποθέσεων. Άρα τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να οδηγήσουν σε παράταση της προθεσμίας παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρων και προστίμων από τα 5 στα 10 χρόνια (σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν. 2238/1994)

Δηλαδή, για όλες αυτές τις υποθέσεις των ετών 2006-2010 ισχύει πλέον 5ετής κι όχι 10ετής περίοδος παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα, οπότε θεωρείται ότι έχουν ήδη παραγραφεί από το 2012-2016, αντίστοιχα.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ναυτεμπορική ενώ το ρεπορτάζ έκανε ο Γιώργ. Παλαιτσάκης

εμφάνιση σχολίων