1
1
σχόλια
194
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ένα ντοκιμαντέρ, μια συναυλία και ένα πάρτι για την ηλεκτρονική Λένα Πλάτωνος, στη Στέγη
 
DOCTV.GR
22 Νοεμβρίου 2017

Λέγεται λπ, και είναι το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου που καταγράφει τη ζωή, το έργο, την επίδραση και τη διαχρονικότητα της Λένας Πλάτωνος. Την ίδια βραδιά η Λένα μας χαρίζει ένα ακουστικό live μαζί με τον multimedia καλλιτέχνη Philip Jeck. Οι «οπαδοί» της θα συναντηθούν μετά, σ΄ ένα πάρτι με επιλογές από τον διεθνή Josh Cheon της Dark Entries Records.

 

Η ΤΑΙΝΙΑ: Η μουσική της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής προσωπικότητας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με ριζοσπαστικές δουλειές που, όπως αποδείχθηκε, βρίσκονταν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται πλέον ολοένα περισσότερο διεθνώς, χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και τα remix κομματιών της. Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία λπ επιστρέφει στην εποχή της δημιουργίας αυτών των επαναστατικών δίσκων. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλλη Πασπαλά, Coti K, Felizol, Γιώργος Χρονάς, κ. ά. Μουσική: Λένα Πλάτωνος,  Φωτογραφία: Γιώργος Καρβέλας, ήχος: Νίκος Κωνσταντίνου, Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης, Σενάριο, σκηνοθεσία Χρήστος Πέτρου


 

Info: «λπ» σημαίνει μόνο Λένα Πλάτωνος, 18 Δεκεμβρίου, 20:30, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα. Στάση Μετρό: Συγγρού - Φιξ. Εισιτ: 5-8 ευρώ.

 


 

εμφάνιση σχολίων