0
1
σχόλια
186
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις για Ευρωπαϊκό Βραβείο οι «Πράσινες» Σέρρες
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
16 Νοεμβρίου 2017

Πράσινες πόλεις σημαίνει καλύτερη ζωή για τους κατοίκους. 28 πόλεις από 21 χώρες από όλη την Ευρώπη συναγωνίζονται για το βραβεία Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης καθώς και για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο 2019. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι Σέρρες.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές περιβαλλοντικές προκλήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές αρχές στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας προωθεί και επιβραβεύει αυτές τις προσπάθειες. Πόλεις - πρότυπα που κέρδισαν στο παρελθόν είναι η Στοκχόλμη, το Αμβούργο, το Έσσεν, το Μπρίστολ, η Κοπεγχάγη κ.ά.

Φέτος για πρώτη φορά υπάρχει και χρηματικό έπαθλο: Ο νικητής της Πράσινης Πρωτεύουσας θα λάβει €350,000 ενώ κάθε ένας από τους δυο νικητές των βραβείων Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο θα λάβει €75,000 για να ξεκινήσει το περιβαλλοντικό του πρόγραμμα.

Οι υποψήφιες πόλεις για το βραβείο Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο 2019 είναι οι: Αβινιόν (Γαλλία), Νάτζκερος (Ουγγαρία), Σέρρες (Ελλάδα), Τζένσου (Φινλανδία), Χορστ αν ντε Μάας (Ολλανδία), Γκάμπροβο (Βουλγαρία), Μέχελεν (Βέλγιο), Πάρνου (Εσθονία), Στρόβολος (Κύπρος), Κουρνεγιά δε Λιουμπρεγάτ (Ισπανία), Ταουραγκέ (Λιθουανία), Ντέλιτς (Γερμανία), Βλαμίρ (Λετονία), Σανταρέμ (Πορτογαλία), Ρόμαν (Ρουμανία).

εμφάνιση σχολίων