1
1
σχόλια
357
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Τα Europa Cinemas οργανώνουν ταυτόχρονη προβολή του φιλμ στην Ευρώπη. Μπορείτε να το δείτε στον Μικρόκοσμο, με ελεύθ είσοδο
DOCTV.GR
8 Νοεμβρίου 2017

Τα Europa Cinemas και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οργανώνουν την ταυτόχρονη προβολή της ταινίας Sami Blood σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 20:00. Για την ελληνική εκπροσώπηση της εκδήλωσης επιλέχθηκε ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα πρέπει να κάνετε κράτηση αποστέλλοντας ένα e-mail στο [email protected]. Δεδομένου ότι θα πρέπει να συγχρονιστούμε με τις υπόλοιπες 28 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν, το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά:

19:00: Ώρα προσέλευσης
20:00: Έναρξη εκδήλωσης
20:01: Καλωσόρισμα και εισαγωγή
20:10: Έναρξη προβολής
22:00: Τίτλοι Τέλους.
22:01: Ψηφιδωτό εικόνων - από τους κιν/φους που συμμετέχουν στην εκδήλωση
22:03: Έναρξη online συνομιλίας μέσω Twitter
22:35: Τέλος εκδήλωσης

Η ταινία Sami Blood της σκηνοθέτιδας Αμάντα Κέρνελ, είναι μία από τις τρεις φιναλίστ του βραβείου LUX ενώ κέρδισε το Europa Cinemas Label στη Βενετία το 2016. Εκτός από την προβολή της ταινίας, η εκδήλωση περιλαμβάνει μια online συνομιλία όπου το κοινό θα μπορέσει να επικοινωνήσει ζωντανά με τους βασικούς συντελεστές της ταινίας. Μέσω Twitter και Facebook, το κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με την Αμάντα Κέρνελ, την ηθοποιό Λένε Σεσίλια Σπάροκ και τον παραγωγό Λαρς Λίντστρομ, δημιουργώντας έτσι μια πραγματικά συμβολική ευρωπαϊκή συζήτηση. Ο Κωνσταντίνος Καρδακάρης, εκπρόσωπος του κινηματογράφου Μικρόκοσμος για το #28timescinema θα καλωσορίσει το κοινό, θα παρουσιάσει την ταινία και θα διευθύνει την συζήτηση.


Περίληψη: Μια ηλικιωμένη γυναίκα συνοδεύει τον γιο της σε μια επίσκεψη στην περιοχή καταγωγής της, στη βόρεια Σουηδία, για την κηδεία της αδελφής της. Δεν επιθυμεί να ανανεώσει την επαφή με την οικογένειά της ή την κοινότητά της, την οποία άφησε πίσω όταν ήταν πολύ νέα. Κατά την άφιξη οι μνήμες ζωντανεύουν : στην πρώιμη εφηβεία της, ταπεινωμένη από τη μη αποδοχή της διαφορετικότητάς της από την κοινότητά της, αναγκάστηκε να αλλάξει ταυτότητα για να ξεφύγει από το προκαθορισμένο "πεπρωμένο" που της ετοίμαζαν.. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια όμως, ο τρόπος με τον οποίο απέρριψε την προέλευσή της φαίνεται να ήταν αυτο-εξαπάτηση.
info: Sami Blood. Δραματική. Νορβηγία, Δανία, Σουηδία 2016. Σκηνοθεσία: Αμάντα Κέρνελ. Παίζουν: Λένε Σεσίλια Σπάροκ, Μία Έρικα Σπάροκ, Όλε Σάρι, Χάνα Άλστρομ. Προβολή: Μικρόκοσμος.  Παρασκευή 10/11 στις 20:00

εμφάνιση σχολίων