0
2
σχόλια
314
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το δικαστήριο καταδίκασε τον «μετακλητό υπάλληλο» του Μιχαλολιάκου για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλ. Λάζαρη
 
DOCTV.GR
8 Νοεμβρίου 2017

Ένοχος κρίθηκε ο Χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας για την ληστεία και την επικίνδυνη σωματική βλάβη του φοιτητή Αρχιτεκτονικής Αλέξη Λάζαρη τον Μάρτιο του 2017, έπειτα από αντιφασιστική πορεία στην οποία συμμετείχε.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς ελαφρυντικό. Αλλά άφησε ελεύθερο το Ζέρβα με περιοριστικούς όρους, εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του, έως την εκδίκαση της έφεσης. Το δικαστήριο καταδίκασε τον «μετακλητό υπάλληλο» για το αδίκημα της ληστείας και μετέτρεψε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. 

Ο Ζέρβας αναφέρεται ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου αλλά στην πραγματικότητα είναι υπεύθυνος Ασφάλειας της Κεντρικής Διοίκησης της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Σε παλιαιότερο βιντεο-ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού Channel 4 εμφανίζεται ο «εκλεκτός» του Μιχαλολιάκου που εμποδίζει λήψη πλάνων και την είσοδο των ξένων δημοσιογράφων στα γραφεία ως μπράβος-πορτιέρης.

Ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, αναγνώρισε τον Ζέρβα και στην κατάθεση είπε ότι όταν τον είδαν μέλη της οργάνωσης μετά από πορεία αντιφασιστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, του φώναξαν ότι εκείνος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο και άρχισαν να τον κυνηγούν. «Πεσμένος κάτω προσπαθούσα να αμυνθώ όσο καλύτερα μπορούσα βάζοντας τα χεριά στο πρόσωπο. Θυμάμαι το σημάδι του κυρίου, ότι είχε σκαμμένο πρόσωπο από την ακμή, και το χαμόγελο... Άρχισαν να με σέρνουν και να λένε ότι θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Άρχισα να τρέχω μέχρι που με έφτασαν στο πάρκινγκ. Έτρεχα με την ελπίδα ότι θα φτάσω στο σπίτι μου. Έτρεχα από φόβο και γιατί είχα την επίγνωση ότι με κυνηγούσαν».

Στην απολογία του ο Ζέρβας αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ώρα έπινε καφέ στη λεωφ. Μεσογείων, και πως η στοχοποίηση του οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Ο Ζέρβας είναι ιδιοκτήτης και του καφέ Μπρίστολ το οποίο έχει καταγραφεί ως στέκι της Χ. Αυγής και βρίσκεται πίσω από τα γραφεία της Μεσογείων.

εμφάνιση σχολίων