0
1
σχόλια
251
λέξεις
ΖΗΝ
Το λικέρ από την Ιταλία που κατέκτησε τις κάβες όλου του κόσμου. Το φτιάχνουμε μόνοι μας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
10 Νοεμβρίου 2017

Τι πιο ωραίο για να κλείσει ένα νόστιμο γεύμα ή να γλυκάνει τα απογεύματά μας; Το λιμοντσέλο είναι ουσιαστικά λικέρ λεμονιού. Η ονομασία του κατοχυρώθηκε από τους Ιταλούς και το πρώτο του ποτηράκι σερβιρίστηκε περίπου το 1900.  Για να φτιάξουμε το δικό μας λεμονένιο λικέρ, χρειαζόμαστε λίγα υλικά και κάμποση υπομονή μέχρι να ωριμάσει οπότε καλό είναι να φτιάχνουμε τουλάχιστον δύο μπουκάλια τη φορά.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ): 15 λεμόνια με χονδρή φλούδα (αν βρούμε χωρίς κερί), 2 μπουκάλια vodka, 4 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, 5 κούπες νερό, 2 βάζα αποστειρωμένα του 1 λίτρου το καθένα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια. Αν έχουν κερί, τα βουρτσίζουμε με μια βούρτσα κουζίνας μέχρι να φύγει.  Στεγνώνουμε τα λεμόνια και τα αποφλοιώνουμε, προσέχοντας να μην έχουμε καθόλου λευκό μέρος στις φλούδες μας, αλλιώς θα μας πικρίσει το λικέρ. Ρίχνουμε το περιεχόμενο ενός μπουκαλιού βότκας μέσα στο βάζο και προσθέτουμε τις μισές φλούδες. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο βάζο. Τα κλείνουμε σφιχτά και τα τοποθετούμε σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για 40 μέρες. Όταν περάσουν οι μέρες, βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Μοιράζουμε το σιρόπι μας ισόποσα στα δύο βάζα και αποθηκεύουμε για άλλες 40 ημέρες. Μετά φιλτράρουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας σουρωτήρι ή χάρτινα φίλτρα για γαλλικό καφέ. Με τη βοήθεια ενός χωνιού, ρίχνουμε το λιμοντσέλο μας σε μπουκάλια και αποθηκεύουμε. Σερβίρεται και σε θερμοκρασία δωματίου όμως πιο νόστιμο είναι παγωμένο.

εμφάνιση σχολίων