0
3
σχόλια
223
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η Κέρκυρα είναι το πρώτο νησί στην Ελλάδα που διαθέτει πλωτά αμαξίδια και διεκδικεί έπαθλο της πιο φιλικής Ευρωπαϊκής περιοχής προς τους ΑΜΕΑ
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
19 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κέρκυρα είναι το πρώτο ελληνικό νησί που τοποθετεί πλωτά αναπηρικά αμαξίδια ώστε άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες να μπορούν να μετακινηθούν στην άμμο αλλά και μέσα στο νερό. Τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια παρέχουν όχι μόνο εύκολη πρόσβαση στο νερό και μετακίνηση στην ξηρά, αλλά και δυνατότητα κίνησης, στην επιφάνεια της θάλασσας. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί εννέα αμαξίδια και ράμπες πρόσβασης στο νερό, σε ισάριθμες παραλίες του νησιού. Όμως στόχος της Κέρκυρας είναι να φτάσει τα 25 αναπηρικά αμαξίδια ώστε να καλυφθούν οι περισσότερες γνωστές παραλίες της.


Οι παραλίες που διαθέτουν πλωτά αμαξίδια βρίσκονται: στη Μέση Κέρκυρα, στη Δασιά, τα Γουβιά, τις Αλυκές Ποταμού, τη Νότια Κέρκυρα, τη Μπούκα Λευκίμμης, τον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων, στα Μωραΐτικα, στη Βόρεια Κέρκυρα στο Σιδάρι, τον Αγ. Γεώργιο Πάγων και την Αρίλλα. Ράμπες άμεσης πρόσβασης στο νερό υπάρχουν επίσης στις εγκαταστάσεις Ν.Α.Ο.Κ., στη Δασιά, στα Γουβιά, στον Ύψο, στον Αγ. Ιωάννη Περιστερών, στην Παλαιοκαστρίτσα, και το seatrack στις Μπενίτσες.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Κέρκυρα θα διεκδικήσει το 2019 και το έπαθλο της πλέον φιλικής προς τα ΑΜΕΑ περιοχής της Ευρώπης, συμμετέχοντας στον διεθνή ετήσιο διαγωνισμό ΕΝΑΤ (European Network for Accessible Tourism). Ελπίζουμε όχι μόνο να διακριθεί αλλά κυρίως να ακολουθήσουν το παράδειγμά της όλα τα νησιά της χώρας.
 
εμφάνιση σχολίων