0
1
σχόλια
251
λέξεις
ΖΗΝ
Είναι η σωματική τεμπελιά δείγμα εξυπνάδας;
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
10 Νοεμβρίου 2017
Οι σκεπτικοί που δεν είναι και τόσο δραστήριοι, είναι πιο τεμπέληδες ή πιο έξυπνοι; Μια έρευνα υποστηρίζει πως το να μην είναι κάποιος πολύ δραστήριος μπορεί να είναι δείγμα εξυπνάδας. Οι επιστήμονες μελέτησαν 60 άτομα τα οποία διαίρεσαν σε δυο ομάδες, σύμφωνα με την «μεγαλύτερη ανάγκη για γνώση» και εκείνους με τη μικρότερη. Μέσω συσκευών που εντόπιζαν τις κινήσεις τους, διαπιστώθηκε πως  όσοι δεν προτιμούσαν να ακονίζουν το μυαλό τους, έκαναν περισσότερες κινήσεις από τους υπολοίπους.

Τα ευρήματα της μελέτης φαίνεται να υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης βαριούνται λιγότερο εύκολα, κι έτσι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στις σκέψεις τους. Οι πιο σωματικοί άνθρωποι, προτιμούν να τονώνουν το μυαλό τους με εξωτερικές δραστηριότητες, είτε για να ξεφύγουν από τις σκέψεις τους είτε επειδή βαριούνται πιο γρήγορα, γι 'αυτό πρέπει να γεμίσουν το χρόνο τους με σωματική δραστηριότητα. Όμως τα Σαββατοκύριακα δεν έδειξαν καμία διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, κάτι που δεν μπόρεσε να εξηγηθεί στη συγκεκριμένη έρευνα. «Φαίνεσαι τεμπέλης –τουλάχιστον με βάση αυτό που ο κόσμος ορίζει ως τεμπελιά– αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να διαθέτεις απλώς έναν τρόπο σκέψης με πολύ ισχυρά κίνητρα», εξηγεί ο Todd McElroy, καθηγητής στο Florida Gulf Coast University και ένας εκ των συγγραφέων την έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Health Psychology.

Τελικά η έρευνα καταλήγει στο πως οι άνθρωποι που τους αρέσει να χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους δεν είναι απαραιτήτως και εξυπνότεροι. Όμως σίγουρα, νιώθουν πολύ πιο άνετα όταν είναι μόνοι με τις σκέψεις τους.
 
εμφάνιση σχολίων