1
1
σχόλια
271
λέξεις
VIDEO
Ένα σύμπλεγμα καταπράσινων νησιών μας περιμένει στην βόρεια Εύβοια
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
26 Ιουνίου 2018
Μια συστάδα από πράσινα νησάκια με καταγάλανα νερά και εξωτική εσάνς, μια ανάσα μακριά. Τα Λιχαδονήσια είναι τόσο όμορφα που πολλοί τα αποκαλούν «Μπαχάμες της Ελλάδας» και αποτελούν ιδανικό προορισμό για Σ/Κ, ακόμα και μονοήμερη. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά, είναι κατάφυτο και έχει και ένα οργανωμένο beach bar. Μπορούμε να επισκεφτούμε το περίφημο ναυάγιο στα δυτικά του νησιού, χωρίς να χρειαζόμαστε εξοπλισμό αφού βρίσκεται μόλις στα 6 μέτρα βάθος. Και ίσως στη βόλτα μας να συναντήσουμε και μια οικογένεια από φώκιες που ζει μόνιμα εδώ.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ: Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά της Εύβοιας, ανάμεσα στο Μαλιακό και το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, στην προέκταση του αρχαίου ακρωτηρίου Κήναιο, απέναντι από τον οικισμό Κάβο.

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ: Οδικώς μέχρι τα Καμένα Βούρλα και από εκεί με τα καραβάκια Λιχαδονήσια Ι & Λιχαδονήσια ΙΙ ή από τον Κάβο (Εύβοια) με τα καραβάκια Τα είδα όλα & Τα είδα όλα ΙΙ. Από Κάβο (Εύβοια): Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (6972.50.81.81, 6979.70.93.46, 6977.62.80.80). Περισσότερες πληροφορίες, βρίσκουμε εδώ.

ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ: Τα Λιχαδονήσια, έχουν τον δικό τους μύθο για την ονομασία τους. Ο μύθος λέει πως η γυναίκα του Ηρακλή, η Διηάνειρα, νομίζοντας ότι ο Ηρακλής την απατάει, του έστειλε με τον υπηρέτη του, τον Λίχα, έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Ο Ηρακλής τον φόρεσε και τρελάθηκε από τον πόνο. Κι έτσι πέταξε τον Λίχα στη θάλασσα. Τον εκσφενδόνισε με τόση ορμή, που τα κομμάτια του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια. Σύμφωνα με τον μύθο, το νησάκι Στρογγυλή, που βρίσκεται ριγμένο καταμεσής στη θάλασσα, ταυτίζεται με το κεφάλι του Λίχα.

εμφάνιση σχολίων