0
1
σχόλια
240
λέξεις
CULTURE
Μια βιβλιοθήκη για αναγνώστες από όλη τη γη, δημιουργείται στην Αθήνα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
4 Σεπτεμβρίου 2017

Βιβλία σε κάθε γλώσσα. Βιβλία που ενώνουν τους πολιτισμούς, που μας βοηθούν να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον, βιβλία που βοηθούν ανθρώπους να ενταχθούν καλύτερα σε μια χώρα. Η Πολυπολιτισμική Βιβλιοθήκη της Αθήνας απευθύνεται σε ανθρώπους σε μετανάστες, σε πρόσφυγες, σε επισκέπτες από όλες τις χώρες του κόσμου που ζούν στην Αθήνα, αλλά και σε Έλληνες.

Το We Need Books είναι μια Μ.Κ.Ο. με έδρα την Αθήνα, η οποία πιστεύει ότι οι πολυπολιτισμικοί χώροι και τα βιβλία μπορούν να ωφελήσουν σε κάθε επίπεδο την κοινωνία μιας πόλης, Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ζουν περίπου 55.000 πρόσφυγες. Η οργάνωση έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 2.000 βιβλία κάθε είδους και συνεχίζει.

Βασικός σκοπός είναι τώρα να βρεθεί μια στέγη στο κέντρο της Αθήνας ώστε να δημιουργηθεί η μόνιμη βιβλιοθήκη της, συνδέοντας τη δράση με το γεγονός πως το 2018 η Αθήνα θα είναι πρωτεύουσα του βιβλίου.

Στόχος φυσικά δεν είναι μια βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο αλλά ένα μέρος συνάντησης, επικοινωνίας και αλληλεγγύης. Έτσι η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί σαν ένα πολυπολιτισμικό κέντρο που θα περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας, χώρους για σεμινάρια, αλλά και δημιουργική απασχόληση των παιδιών ώστε να μπορούν οι γυναίκες να αφήσουν τα παιδιά τους ενώ παρακολουθούν μαθήματα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ: Αν έχουμε κάποιο βιβλίο που δεν χρειαζόμαστε και θέλουμε να ενισχύσουμε τη βιβλιοθήκη, μπορούμε να επικοινωνήσουμε στο weneedbooks.org ενώ παράλληλα τρέχει και μια καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης, εδώ.
 

Διαβάστε επίσης:
Η Αθήνα Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018

εμφάνιση σχολίων