0
4
σχόλια
222
λέξεις
ΖΗΝ
Μια παιδική χαρά στην Κηφισιά ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών ΑμεΑ χωρίς να τα διαχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
24 Ιουλίου 2017

Εγκαινιάστηκε η πρωτότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά που δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με κινητικά προβλήματα να χαρούν το παιχνίδι με ασφάλεια και χωρίς να νιώθουν πως απομονώνονται από τα υπόλοιπα παιδιά.

Η παιδική χαρά βρίσκεται στο καταπράσινο περιβάλλον της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα ώστε τα παιδιά να μπορούν να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά και με ασφάλεια. Η παιδική χαρά είναι απολύτως προσβάσιμη και περιφραγμένη για λόγους ασφαλείας, όμως βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί με μια προϋπάρχουσα παιδική χαρά, ώστε όλα τα παιδιά, ΑμεΑ ή όχι, να μπορούν να παίζουν μαζί.


Ουσιαστικά είναι  η πρώτη παιδική χαρά στην Αττική που διαθέτει και όργανα και πρόσβαση για ΑΜΕΑ, αφού η αντίστοιχη παιδική χαρά του Φαλήρου έχει μεν πρόσβαση αλλά όχι ειδικά όργανα, ενώ η αντίστοιχη της Νέας Σμύρνης έχει μεν κάποια ειδικά όργανα αλλά δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. Η μόνη άλλη ελληνική πόλη που διαθέτει παιδική χαρά ανάλογων προδιαγραφών με αυτή της Κηφισιάς, είναι μέχρι στιγμής η Καβάλα. Η παιδική χαρά έχει λάβει το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και οι εγκαταστάσεις της είναι διαμορφωμένες σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και την ισχύουσα νομοθεσία.

Άντε, να μιλήσουμε και για όλες εκείνες τις παιδικές χαρές που καταστρέφονται κλειστές και αχρησιμοποίητες.
εμφάνιση σχολίων