0
8
σχόλια
671
λέξεις
CULTURE
Με όχημα τη Στέγη ταξιδεύουμε από Μουσείο της Ακρόπολης έως την Σύρο και από την αρχαιότητα στο μέλλον
 
DOCTV.GR
7 Ιουλίου 2017

TOMORROWS #ΕΚΘΕΣΗ #ΔΙΠΛΑΡΕΙΟΣ #ΕΛΕΥΘ.ΕΙΣΟΔΟΣ: Πώς θα είναι η καθημερινή ζωή στις πόλεις του μέλλοντος; Εικαστικοί, αρχιτέκτονες και designers πλάθουν διαφορετικές ιστορίες σε μία έκθεση που δίνει έμφαση στο αστικό τοπίο της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Αθήνας και μελετάει υποθετικά αστικά περιβάλλοντα σε σχέση με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αλλαγές και την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Η έκθεση παρουσιάζει ουτοπικά και δυστοπικά σενάρια που αφηγούνται ιστορίες για πιθανούς αυριανούς κόσμους, τα οποία αξιοποιούν το μέλλον ως εργαλείο κατανόησης για το ίδιο το παρόν. Info: Tomorrows, Αστικές μυθοπλασίες σε μέλλοντα χρόνο, Μάιος - Ιούνιος 2017, Διπλάρειος Σχολή.

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ #ΕΚΘΕΣΗ #ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: Η έκθεση «Ένας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.» που οργάνωσε τον Μάρτιο το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, έρχεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αγάπη, μίσος και άλλα συναισθήματα του ανθρώπου, ξεδιπλώνονται μέσα από 129 αντικείμενα που προέρχονται από τα σπουδαιότερα μουσεία της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λούβρο, το Βρετανικό Μουσείο και τα Μουσεία του Βατικανού. Info: «Ένας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.», 18 Ιουλίου - 19 Νοεμβρίου, Μουσείο Ακρόπολης.TIM ETCHELLS #INSTALLATION #ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ #ΕΛΕΥΘ.ΕΙΣΟΔΟΣ: Ο ιδρυτής και σκηνοθέτης της πειραματικής θεατρικής ομάδας Forced Entertainment, Tim Etchells, γεμίζει τον χώρο της Στέγης με φωτεινές neon φράσεις και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη δύναμή τους. Με αυτή την εγκατάσταση ο Βρετανός καλλιτέχνης ρίχνει φως στο αυτονόητο: είμαστε τα λόγια μας, είμαστε οι κόσμοι μας. Πέρυσι το έργο του απλώθηκε σε όλη την Αθήνα με αφίσες που κατέγραφαν τα όνειρα και τις ανάγκες καθημερινών ανθρώπων. Info: All we have is words, All we have is worlds, Tim Etchells, Οκτώβριος 2016 – Σεπτέμβριος 2017.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ #MONSTER #ΕΚΘΕΣΗ #ΕΛΕΥΘ.ΕΙΣΟΔΟΣ: Ο διεθνούς φήμης εικαστικός, Γιάννης Βαρελάς, φέρνει το «τέρας» του στην Αθήνα. Η συλλογή «Monster» που παρουσιάζεται στη Στέγη, διερευνά τη σχέση μεταξύ του εαυτού και της ταυτότητας μέσα στο πλαίσιο κοινωνικών περιορισμών και επιβολών. Δυνατά χρώματα, σύμβολα, αφίσες και σχέδια, ζωγραφιές που θυμίζουν παιδικότητα και εικονογραφία που παίζει πολύ συνειδητά με το ακατέργαστο, χρησιμοποιούνται ως μέσα που υπονομεύουν το «πώς θα έπρεπε να δείχνει η τέχνη». Zωγραφικές εγκαταστάσεις, βίντεο και περφόρμανς συνθέτουν την ατομική έκθεση του Γιάννη Βαρελά με τίτλο “MONSTER” (Τέρας), που χωρίζεται σε τέσσερεις ενότητες. Info: Monster, του Γιάννη Βαρελά, 7 Ιουνίου - 16 Ιουλίου, 12:00-21:00, Στέγη.

MEDEA ELECTRONIQUE #ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΕΛΕΥΘ.ΕΙΣΟΔΟΣ: Η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique μας βάζει μέσα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και με σκηνικό τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο υπόσχεται να δημιουργήσει για ακόμα μία χρονιά την πιο διαδραστική αστική αφήγηση. Καλλιτέχνες του ήχου, της εικόνας και του λόγου χτίζουν μια νέα εμπειρία και μας επιτρέπουν να χαθούμε στην πόλη μας με νέα μάτια και αυτιά. Info: Medea Electronique, Soundscapes Landscapes / City Above-Life Below: Κεραμεικός/Μεταξουργείο, aπό 12 Ιουνίου.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΟΥ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ #ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΙ 10-14: Μπορεί ένα φωτιστικό να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή μας; Μπορεί μια σκούπα ρομπότ να αναλάβει μόνη της την καθαριότητα του σπιτιού; Στο σπίτι του μέλλοντος όλα είναι πιθανά. Τα παιδιά σχεδιάζουν το σπίτι τους, όπως το φαντάζονται στο μέλλον ενώ παράλληλα θα δουν βίντεο και θα συζητήσουν περί αρχιτεκτονικής και μέλλοντος. Info: Το σπίτι του μέλλοντός μου, 10-14 Ιουλίου.

CINEMASCOPE 3 #ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ #ΕΦΗΦΟΙ #ΣΙΝΕΜΑ #ΣΥΡΟΣ #ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Μπορεί η θάλασσα να μας διηγηθεί ιστορίες; Κι αν ναι, ποιοι θα ήταν οι πρωταγωνιστές τους; Βουτάμε στον ωκεανό του ντοκιμαντέρ, στρέφουμε τις κάμερες στους επαγγελματίες και λάτρεις της θάλασσας και μετατρέπουμε τις ιστορίες τους σε φιλμάκια. Η ταινία μικρού μήκους που θα προκύψει θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF). Info: CINEMASCOPE 3: Μικροί κινηματογραφιστές στη Σύρο, 12-19 Ιουλίου, Σύρος.

ZOOM ΣΤΟ ΔΟΥΡΓΟΥΤΙ #ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ #ΕΚΘΕΣΗ #ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: Η γειτονιά του Δουργουτίου έχει πολλές ιστορίες να αφηγηθεί. Οι έφηβοι που συμμετέχουν στο εργαστήριο δημοσιογραφίας, φωτογραφίας και γραφιστικής της Στέγης βγήκαν έξω για να γνωρίσουν μία από τις πλέον ιστορικές γειτονιές της Αθήνας και απαθανάτισαν στιγμές και εικόνες, χαρτογραφώντας το Δουργούτι. Info: Zoom στο Δουργούτι, 10-16 Ιουλίου, 12:00-20:00, Φανοσθένους 17-19, 117 45, Νέος Κόσμος.
 
εμφάνιση σχολίων