1
4
σχόλια
302
λέξεις
Συναντήσαμε τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά, στην Αρχαία Επίδαυρο. Τώρα οι παραστάσεις συνεχίζονται στο θέατρο Πορεία
 

DOC TV SPECIALS

29 Ιουνίου 2017
Βρεθήκαμε στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, για να κινηματογραφήσουμε σε 360 μοίρες, τις τελικές πρόβες της Μήδειας του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά και μετάφραση του Μ. Βολανάκη. «Η παράσταση δεν επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα της Μήδειας ως μιας προδομένης γυναίκας που ζητάει την εκδίκηση αλλά στην ουσία προσπαθεί να παρακολουθήσει τη διαδρομή της προς την ανάκτηση της προηγούμενης ταυτότητάς της. Η Μήδεια έχει χάσει την ιερή της ταυτότητα και όλη η παράσταση είναι μια διαδρομή για να ξαναβρεί αυτή την ιερή της σχέση με τη γη και τον ήλιο».  

Η Μήδεια του Ευριπίδη έρχεται στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το κείμενο αποτελεί έναν ιδιαίτερο συγκερασμό: Ευριπίδης, Μύλλερ, Παζολίνι και Ανούιγ. Εκτός από τη μετάφραση του Μ. Βολανάκη υπάρχουν χωρία από υλικό του Χάινερ Μύλλερ (μτφ. Νίκου Φλέσσα), αποσπάσματα από το σενάριο της ομώνυμης ταινίας του Πιέρ Πάολο Παζολίνι (μτφ. Δημήτρη Αρβανιτάκη) και από το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανούιγ (μτφ. Φώντα Κονδύλη). Η παράσταση τοποθετεί το ζήτημα «Μήδεια» στο επίκεντρο και τρεις άντρες επί σκηνής επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις στο «θρύλο» της από αντρική σκοπιά. Η παράσταση θα έρθει και στο Εθνικό Θέατρο στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Δημήτρης Καραντζάς - Μήδεια
360 Video - DOC TV Specials


 
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καραντζάς, Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ
Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου
Βοηθός Σκηνογράφου: Δημήτρης Αγγέλης
Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, Παιδαγωγός, Αιγέας,), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, Άγγελος, Τροφός)


Info: Μήδεια, Ευριπίδη. Σκηνοθεσία Δημήτρης Καρατζάς, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου (διπλή παράσταση), μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Θέατρο Πορεία, 5 - 17 Σεπτεμβρίου, Τρικόρφων 3, Αθήνα. Εισιτ.: 14-20 ευρώ
εμφάνιση σχολίων