0
4
σχόλια
233
λέξεις
ΖΗΝ
[ΚΑΛΑ ΝΕΑ] Από το σπήλαιο του Διρού, ως τις κρυμμένες ακτογραμμές. Ως «κρυμμένο θησαυρό»  παρουσιάζει τη Μάνη ο βρετανικός Guardian
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
4 Ιουλίου 2017
«Λίγοι τουρίστες εξερευνούν πέρα από τις καταπληκτικές σπηλιές του Διρού, όμως λίγο πιο νότια βρίσκεται μια δραματικά υπέροχη ακτογραμμή με μικρούς κολπίσκους και περήφανα οχυρωμένα χωριά». Η εφημερίδα Guardian δημοσιεύει ένα αφιέρωμα στη Μάνη, με τον τίτλο «Οι κρυμμένες ακτές της Ευρώπης: η μέσα Μάνη».Η Μάνη, πλέον φαίνεται πως συγκινεί τους ξένους ταξιδιώτες σχεδόν όσο και τα ελληνικά νησιά. Το αφιέρωμα ξεκινά από τη Μέσα Μάνη και την Αρεόπολη, αλλά και τον κόλπο του Οίτυλου, ενώ ειδικά αναφορά γίνεται στο σπήλαιο του Διρού το οποίο χαρακτηρίζεται ως εντυπωσιακό.

«Η Μέσα Μάνη ξεκινά από την πόλη της Αρεόπολης, πάνω από τον κόλπο του Οιτύλου. Τα σπήλαια του Διρού είναι εκτεταμένα και εντυπωσιακά. Οι περισσότεροι φτάνουν μέχρι εκεί, αλλά αξίζει να συνεχίσουμε την πορεία. Η ύπαιθρος εδώ είναι διάστικτη με μικρές βυζαντινές εκκλησίες πλούσιες σε τοιχογραφίες, αλλά συνήθως διατηρούνται κλειδωμένες, όπως και οι μανιάτικοι πύργοι, μικρά φρούρια των φατριών». Το ρεπορτάζ προτείνει στους ταξιδιώτες να μη μείνουν στα συμβατικά αλλά να φτάσουν στο Ακρωτήριο Ταίναρο, στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, μέρος που στη μυθολογία θεωρούταν ως το τέλος του κόσμου κι έκρυβε μια είσοδο προς τον Άδη. Το άρθρο τονίζει την ομορφιά της παραλίας στο Μαρμάρι, και αναφέρει το Σκουτάρι και το «στοιχειωμένο» χωριό της Βάθειας. Το ρεπορτάζ κλείνει μια αναφορά στη Μεσσηνιακή Μάνη (Στούπα και Καρδαμύλη).
 
εμφάνιση σχολίων