0
1
σχόλια
202
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η Pizza Hut φτιάχνει σλόγκαν εις βάρος Παλαιστίνιου απεργού πείνας
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
11 Μαΐου 2017

Το ισραηλινό franchise της Pizza Hut δίνει μαθήματα απανθρωπιάς και έλλειψης σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η εταιρία έκανε μία διαφημιστική ανάρτηση στο facebook, παρουσιάζοντας εικόνες του Παλαιστίνιου κρατούμενου Μαρουάν Μπαργούτι -ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου- να τρώει πίτσα, πάντα με τη χρήση του μοντάζ. Την ανάρτηση συνόδευε το κείμενο: “Barghouti, if you’re going to break a strike, isn’t pizza better?”, που σημαίνει «Μπαργκούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία δεν είναι καλύτερο με μία πίτσα;».

Εκπρόσωπος της Pizza Hut International ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της αλυσίδας, δηλώνοντας πως «η ενέργεια αυτή ήταν εντελώς ανάρμοστη και δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες της εταιρείας μας», ενώ ο ακτιβιστής Αλάα Αμπού Ντίαμπ κατήγγειλε πως «η Pizza Hut γελοιοποιεί την απεργία πείνας κρατούμενων», χρησιμοποιώντας το hashtag #boycott_pizzahut.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από το μπάρμπεκιου που διοργάνωσαν Ισραηλινοί απέναντι από τις φυλακές Όφερ, όπου 1.500 Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν απεργία πείνας. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονται φυλακισμένοι χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστήριο, ενώ για τους περισσότερους κρατουμένους έχει απαγορευτεί το επισκεπτήριο και η επικοινωνία, ενώ υπάρχουν κατηγορίες για τη μη παροχή ιατρικής περίθαλψης. Πολλοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους από την δικαιοσύνη του Ισραήλ.
 
εμφάνιση σχολίων