0
10
σχόλια
257
λέξεις
VISUALISM
Έχουν γίνει γνωστοί ως «Το ζευγάρι που πληρώνεται για να ταξιδεύει» κερδίζοντας έως και 9.000 δολ. για κάθε φωτό στο Instagram». Η αλήθεια είναι κάπως πιο πολύπλοκη
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
25 Μαΐου 2017

Ενώ οι περισσότεροι περιμένουν τις διακοπές για να ταξιδέψουν -σε περίπτωση που έχουν εργσσία, άδεια διακοπών, χρήματα ή χρόνο για διακοπές- αυτό το ζευγάρι ταξιδεύει και κερδίζει τα προς το ζην με αυτόν τον τρόπο.

Ο Jack Morris, ήταν κάποτε καθαριστής χαλιών στο Μάντσεστερ. Η Laure Bullen, είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος από την Αυστραλία. Το ζευγάρι συναντήθηκε στα Φίτζι και από τότε μέχρι σήμερα έχει αγοράσει ένα σπίτι στο Μπαλί. Αν και η έδρα τους είναι εκεί, ταξιδεύουν σε διαφορετική χώρα κάθε μήνα, απαθανατίζουν τις περιπέτειές τους και τις δημοσιοποιούν στο Instagram και στα blog τους.

Φυσικά κάθε λήψη έχει πίσω της παραγωγή, είναι μελετημένη και στημένη όσο και μια φωτογραφία σε περιοδικό. Αν και οι φωτό είναι υποτίθεται φυσικές ο φωτογράφος, το στάιλινγκ και οι επιμελητές δεν λείπουν. Και εφόσον οι ίδιοι κάνουν χρέη μοντέλων δεν γλυτώνουν τη γυμναστική ή το σκαρφάλωμα σε απόκρυμνα μέρη.

Για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν, ξυπνούν λέει ξημερώματα: οι περισσότερες φωτογραφίες τραβιούνται μια ώρα μετά την ανατολή του ηλίου, με απαλό φως κι όταν δεν υπάρχει κίνηση εκεί έξω.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram αξίζουν όλες μαζί μερικά εκατομμύρια. Για να συνεργαστούν με μια εταιρία χρεώνουν το λιγότερο 3.000 δολάρια ή έτσι θέλουν να πιστεύουμε.

Συνολικά έχουν στους λογαριασμούς τους 3 εκατομμύρια ακόλουθους. Αυτό είναι το Ιnsta του Jack και αυτό είναι το Ιnsta της Lauren. Οι φωτογραφίες τους ανεβαίνουν επίσης στην ιστοσελίδα, Do Your Travel Photo.