0
2
σχόλια
216
λέξεις
ΖΗΝ
Ποιος αγχώνεται λιγότερο στην εργασία του, ποιος όχι και γιατί;
 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
15 Μαΐου 2017

Για κάποιους η μαγειρική δεν είναι μόνο διασκέδαση αφού οι σεφ βιώνουν τις μεγαλύτερες πιέσεις στο χώρο εργασίας τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της αγοράς εργασίας από την Ολλανδική εθνική στατιστική υπηρεσία CBS. Τις πρώτες θέσεις των επαγγελμάτων με το μεγαλύτερο άγχος συμπληρώνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σεφ βιώνουν τη μεγαλύτερη πίεση στη δουλειά, λόγω της ταχύτητας με την οποία πρέπει να δουλεύουν. Οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι δάσκαλοι έχουν αυξημένα επίπεδα άγχους εξαιτίας του μεγάλου όγκου εργασίας που πρέπει να ολοκληρώσουν.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δικηγόροι, βρίσκουν αρκετά συχνά τη δουλειά τους συναισθηματικά δύσκολη. Με τη σειρά τους, οι γιατροί διαμαρτύρονται τόσο για τα εξωφρενικά τους ωράρια και τις πολλές ώρες εργασίας, όσο και για τον εκφοβισμό στον οποίο βιώνουν από τους ασθενείς.

Στον αντίποδα, κάποιο άλλοι φαίνεται πως δεν αγχώνονται και πολύ. Οι φρουροί ασφαλείας φαίνεται πως έχουν το χαμηλότερο επίπεδο στρες στην εργασία, και ακολουθούν οι οδηγοί ταξί, οι κηπουροί, οι ταμείες των σούπερ μάρκετ και οι εργαζομένοι σε παιδικούς σταθμούς.

Φυσικά όλα αυτά πάντα σύμφωνα με τους Ολλανδούς -αν ένας οδηγός μέσων μεταφοράς από την Ολλανδία εργαζόταν στο κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας, δεν θα είχε, για παράδειγμα, την ίδια άποψη.