0
5
σχόλια
300
λέξεις
VISUALISM

Το πιο δύσκολο νησί για να επισκεφθείς στη Γη. Μια φυλή ζει εκεί απομονωμένη για 60.000 χρόνια και δεν θέλει επισκέψεις

ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
28 Μαρτίου 2017
Το Sentinel Island, βρίσκεται στον κόλπο της Βεγγάλης, μεταξύ Ινδίας και Μιανμάρ, είναι το σπίτι μιας απομονωμένης φυλής που ζει εκεί επί 60.000 χρόνια, χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλον άνθρωπο.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια από τις τελευταίες φυλές της Λίθινης Εποχής στη γη των οποίων ο πολιτισμός είναι εντελώς ανέγγιχτος από το σύγχρονο πολιτισμό. Παρά το γεγονός ότι το νησί ανήκει επίσημα στην Ινδία, κανείς δεν τολμά να το επισκεφθεί. Ο λόγος είναι η ακραία βία και εχθρότητα τους - όποιος έχει προσπαθήσει ποτέ να έρθει στην ξηρά, δέχθηκε επίθεση ή σκοτώθηκε.

Οι ντόπιοι πολλές φορές πετούν δόρατα σε σκάφη που έρχονται στον κόλπο και ρίχνουν βέλη με φωτιά στα ελικόπτερα που προσπαθούν να φωτογραφίσουν το νησί. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τις υποθέσεις του νησιού να τις διαχειρίζονται οι κάτοικοί του. Γι' αυτό το λόγο έχει τοποθετήσει και μια ζώνη αποκλεισμού τρία μίλια γύρω από το νησί.

Λόγω της αδυναμίας να μελετηθεί η φυλή και το νησί, δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτούς. Εκτιμάται ότι η φυλή αριθμεί μεταξύ 50 και 400 μέλη και ζει αποκλειστικά από το κυνήγι και τη συλλογή καρπών. Αν και είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς το νησί από τον αέρα, λόγω της πυκνής κάλυψης από δέντρα, διαπιστώνεται ότι οι η φυλή αυτή δεν είναι εξοικειωμένη με τη γεωργία. Η προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον πολιτισμό τους από τον έξω κόσμο είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο έχουν επιβιώσει σε απομόνωση για τόσα πολλά χρόνια. Ποιος ξέρει πόσο καιρό θα καταφέρουν να ζήσουν στη μέση του ωκεανού, χωρίς να έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον «πολιτισμένο» υπόλοιπο κόσμο. Και ίσως το γεγονός πως δεν είναι χωρίς επαφή μαζί μας, τελικά να είναι ένα καλό πράγμα.
 
εμφάνιση σχολίων