0
1
σχόλια
207
λέξεις
ΖΗΝ

[ΚΑΛΑ ΝΕΑ] Το πρώτο καφέ που δέχεται τη σωματική άσκηση ως μέσο πληρωμής, άνοιξε στο Λονδίνο

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
21 Μαρτίου 2017

Για να ενθαρρύνει όσους εργάζονται σε γραφείο να σπάσουν την καθιστική τους ρουτίνα, μια καφετέρια δέχεται την άσκηση ως πληρωμή για υγιεινά γεύματα.

Το Run for your Bun (Τρέξε για το Κουλούρι σου), είναι το νέο καφέ στο Λονδίνο, παροτρύνει τους επισκέπτες του να ασκηθούν επί 6 λεπτά, ενώ σε αντάλλαγμα προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα από το μενού τους.

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση έχει και οδηγίες αποτελεσματικότητας: τα 6 λεπτά περιλαμβάνουν γρήγορο τρέξιμο σε διάδρομο, κωπηλασία, ποδήλατο, πους-απς και διάφορες άλλες έντονες ασκήσεις, ενώ προτείνεται διάλειμμα 30 δευτερολέπτων ανάμεσα σε κάθε άσκηση.

Φυσικά το καφέ δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι ανθυγιεινό ως αντάλλαγμα για την προπόνηση. Οι επιλογές είναι πιάτο με κους κους, φρούτα, ξηροί καρποί, σάλτσα βασιλικού, πίτα με ανάμεικτη σαλάτα, καπνιστός σολομός και ψητό κοτόπουλο με χαλούμι.

Σύμφωνα με νέα έρευνα ο μέσος υπάλληλος γραφείου περνά το 90% του χρόνου εργασίας του καθισμένος σε μια καρέκλα και μπροστά από έναν υπολογιστή ενώ τρώει παράλληλα ανθυγιεινά σνακ. Το καφέ λειτουργεί μέχρι στιγμής με κρατήσεις. Ωστόσο, υποστηρίζεται από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και ίσως είναι η αρχή μιας κουλτούρας που θα αλλάξει ριζικά τη νοοτροπία του «γραφείου» προς όφελος της υγείας των εργαζόμένων.
 
εμφάνιση σχολίων