0
1
σχόλια
501
λέξεις
CULTURE

Η Άνοιξη της εκπαίδευσης στη Στέγη: 9 προγράμματα για πιτσιρίκια, εφήβους και ενήλικες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
22 Μαρτίου 2017

Η Στέγη μας προσκαλεί στα ανοιξιάτικα εκπαιδευτικά της προγράμματα, μας μαθαίνει χορό, δημοσιογραφία, μας πηγαίνει βόλτες στις γειτονιές και στα μουσεία της Αθήνας, ανοίγει τις πόρτες στα παρασκήνια των παραγωγών της και μας συμπεριλαμβάνει όλους: πιτσιρίκια, έφηβους, ενήλικες, εκπαιδευτικούς, άτομα με αναπηρία, πρόσφυγες.

ΧΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με κοινή γλώσσα τον χορό και το συναίσθημα, η Στέγη δημιουργεί 3 ομάδες για άτομα με ή χωρίς αναπηρία σε ένα εργαστήριο σύγχρονου χορού. Info: iDance: Χορός χωρίς διακρίσεις, Προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση του σύγχρονου χορού, 13 - 17 Μαρτίου.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ 65+ έρχονται για ακόμα μία χρονιά στη Στέγη και μας αποδεικνύουν πως ο χορός δεν θέλει δυνατά πόδια αλλά δυνατή ψυχή. Η ομάδα βγαίνει στον δρόμο και δοκιμάζει ένα νέο είδος χορού που γεννιέται στην πόλη, ένα είδος street ballet. Info: Νέοι χορευτές 65+, Μάρτιος – Μάιος 2016, Ενήλικες.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Τα παιδιά παίρνουν τους γονείς από το χέρι και περπατούν μαζί στις γειτονιές γύρω από τη Στέγη, από τον Νέο Κόσμο και το Κουκάκι έως την Ακρόπολη. Τα παιδιά γίνονται ξεναγοί και, μαζί με τους γονείς τους, επιχειρούν να ανακαλύψουν την πόλη από την αρχή, καταγράφοντας και φωτογραφίζοντας την εμπειρία τους. Info: Πάμε μια βόλτα στην πόλη;, 11 Μαρτίου – 29 Απριλίου,  Για παιδιά 5 έως 8 ετών και τους γονείς τους.

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Πιτσιρίκια που μένουν σε ξενώνες φιλοξενίας για ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες επισκέπτονται μουσεία και χώρους τέχνης της Αθήνας και στη συνέχεια δημιουργούν τα δικά τους έργα, περιγράφοντας το ταξίδι τους. Info: Το ταξίδι, Πρόγραμμα εικαστικής δημιουργίας σε ξενώνες φιλοξενίας για ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, Οκτώβριος – Μάιος 2016, Έφηβοι 12-18 ετών.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: Μήλα, κουτσό, τζαμί, αμπάριζα. Τα πιτσιρίκια μαθαίνουν να συνεργάζονται, παίζουν παιχνίδια δρόμου και δημιουργούν τις δικές τους σύγχρονες παραλλαγές. Info: Παιχνίδια δρόμου-δωματίου, Mάρτιος - Μάιος 2017, Παιδιά 6-10 ετών.

Η ΦΩΝΗ, Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ: Μια ορχήστρα φωνών δημιουργείται στη Στέγη, σε ένα εργαστήριο αφιερωμένο σε μεγάλες γυναικείες μορφές του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Λένα Πλάτωνος, η Φλέρυ Νταντωνάκη, η Δανάη Στρατηγοπούλου κ.ά. Info: Η γυναίκα στο ελληνικό τραγούδι, 21 Μαρτίου – 30 Μαΐου, Ενήλικες.

ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ - ΡΕΠΟΡΤΕΡ, στον χώρο της Στέγης, μεταμορφώνονται σε δημοσιογράφους, φωτογράφους και γραφίστες, φτιάχνοντας τη δική τους εφημερίδα για μια παράσταση, εκδήλωση ή φεστιβάλ της Στέγης. Info: Zoom στο Παρασκήνιο: Οι μικροί ρεπόρτερ της Στέγης, Μάρτιος – Απρίλιος 2016, Έφηβοι 12-16 ετών.

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΕΑΤΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ μααθαίνουν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την προετοιμασία και τις τεχνικές εργασίες μέσα σε ένα θέατρο. Ποιες αρμοδιότητες έχει ο μηχανικός σκηνής, ο ηχολήπτης, ο τεχνικός φωτισμού και ο διευθυντής σκηνής; Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος τους και πως συντονίζονται κατά τη διάρκεια μιας παράστασης; Info: Βήμα-βήμα... στη σκηνή, 8 Νοεμβρίου 2016 - 4 Μαΐου 2017, Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ: Ένα εργαστήριο για τη σχέση τέχνης και δημιουργικότητας, με έμφαση στον ήχο. Η μουσική στα χέρια των εκπαιδευτικών γίνεται εργαλείο που ενισχύει την ομαδική εργασία και την αισθητική εκπαίδευση. Info: Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς, Δημιουργικότητα, ήχος, μουσική, 5-7 Απριλίου, Εκπαιδευτικοί.

εμφάνιση σχολίων