0
1
σχόλια
305
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

…μέσω του δήμαρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη

DOC TV
8 Ιουλίου 2011
Χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έκανε έκκληση στο Δήμαρχο Αθηναίων (και πρώην Συνήγορο του Πολίτη επί μια οκταετία) να πάρει πάνω του το θέμα της πλατείας και να «καθαρίσει» τις σκηνές, με μελοδραματικές δηλώσεις του τύπου: «Δεν μπορώ να βλέπω τη χώρα μου να πεθαίνει. Ο εμπορικός κόσμος στην Αθήνα πεθαίνει. Θα ήθελα ο κ. Καμίνης να μπει μπροστά σε αυτή την υπόθεση. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Έχει ανηφόρα αλλά θα βρει τον δρόμο της». Έκανε και αναφορά σε τσαντίρια, «άλλο είναι να γίνονται διαδηλώσεις και εκδηλώσεις και άλλο τα τσαντίρια».

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης δήλωσε στο κανάλι Μέγκα ότι σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με Αγανακτισμένους -πράγμα για το οποίο αμφιβάλλουμε, διότι η πλατεία δεν έχει αντιπροσώπους μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

«Είναι η κεντρική πλατεία της Αθήνας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λύσουμε το θέμα ειρηνικά» δήλωσε ώστε να σταματήσει η κατάληψη, «πριν πάμε σε αστυνομικά μέτρα». «Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου (…)

Τώρα που έρχονται οι διακοπές η πολιτική σκηνή (βάζε μέσα όλα τα κόμματα) φιλοδοξούν να ξεφορτωθούν με όποιο τρόπο τους Αγανακτισμένους και κυρίως τη βάση τους, την πλατεία. Για να μπορέσουν να πάνε με την ησυχία τους διακοπές, ούτε καν για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους -και το χειρότερο είναι ότι δεν μιλάμε για υπερ-απλούστευση αλλά για φρικτή πραγματικότητα.

Υ.Γ. Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος καλεί τις λαϊκές συνελεύσεις όλης της χώρας για ένα ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων. «Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα που έχει διαμηνύσει ότι ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» (από την Λ.Σ. της Κυριακής).

εμφάνιση σχολίων