0
1
σχόλια
207
λέξεις
ΖΗΝ
Χα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καταλήγει πως οι τακτικές επισκέψεις στα μπαρ μας κάνουν πιο ευτυχισμένους
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
20 Ιουνίου 2017
Μια έρευνα φέρνει χαμόγελα στα χείλη μας, αφού επιβεβαιώνουν πως μερικά ποτά την εβδομάδα συμβάλλουν θετικά στην ψυχολογία μας -με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν γινόμαστε λιώμα.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καταλήγει πως οι τακτικές επισκέψεις στα μπαρ μας κάνουν πιο κοινωνικούς και ευτυχισμένους. Και οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι. Πρώτα απ’ όλα, η κατανάλωση αλκοόλ απελευθερώνει ενδορφίνες (βλέπε ορμόνες της χαράς).
Στην ουσία οι συναντήσεις με τους φίλους μας στις μοναχικές μεγαλουπόλεις αποτελούν μια κοινωνική διέξοδο σ΄ ένα φορτωμένο εργασιακό πρόγραμμα, μια κοινωνική κόλλα, που μας βγάζει από το σπίτι, μας κοινωνικοποιεί, μας διασκεδάζει, μας δίνει χαρά.

«Η χρήση του αλκοόλ έχει μια μακρά και πανταχού παρούσα ιστορία. Όμως τελικά η χρήση του δεν είναι μόνο ηδονιστική έχει σε κάποιες περιπτώσεις και άλλα, κοινωνικά οφέλη» αναφέρουν οι ερευνητές οι οποίοι συνδύασαν τα δεδομένα μιας μεγάλης έρευνας, με στοιχεία από μελέτες παρατήρησης και συμπεριφοράς, και κατέληξαν στο ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν πιο συχνά «για ποτό» έχουν περισσότερους φίλους στους οποίους μπορούν να στραφούν για συναισθηματική ή κάθε είδους υποστήριξη.

Κλείνοντας αυτή την έρευνα που αγαπήσαμε, ορκιζόμαστε να γίνει θεσμός το «ποτό μετά το γραφείο» και όλα τα meetings να μεταφερθούν στο μπαρ της γωνίας.
 
εμφάνιση σχολίων