0
1
σχόλια
280
λέξεις
CULTURE

Ένα Θερινό Σχολείο αφιερωμένο αποκλειστικά στον ποιητή και στον αντίκτυπο του έργου του, έρχεται από το Ίδρυμα Ωνάση

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Φεβρουαρίου 2017
Ποιος ήταν ο Κ. Π. Καβάφης; Το έργο του ποιητή αλλά και τον ίδιο ως εξέχουσα προσωπικότητα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, εξετάζει το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2017 το οποίο διοργανώνεται από το Αρχείο Καβάφη και το Ίδρυμα Ωνάση, είναι η πρώτη διοργάνωση αυτού του είδους, ξεκινά φέτος, και έχει σκοπό να γίνει ετήσιος θεσμός.

Για το 2017, το Σχολείο θα εξετάσει τον αντίκτυπο του έργου του ποιητή στον διεθνή πολιτισμό. Η θεματολογία του πρώτου Θερινού Σχολείου περιλαμβάνει τη σχέση του Καβάφη με κινήματα όπως ο συμβολισμός, ο αισθητισμός, το κίνημα της παρακμής και ο μοντερνισμός· τον διάλογο ανάμεσα στον Καβάφη και άλλες λογοτεχνικές προσωπικότητες· τον Καβάφη ως πολιτισμικό μύθο · τη σημασία του Καβάφη για τη σύγχρονη queer γραφή και κουλτούρα κ.ά.

Το πρώτο Θερινό Σχολείο επιμελούνται σημαντικοί πανεπιστημιακοί όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και ο Στάθης Γουργουρής (Πανεπιστήμιο Κολούμπια Νέας Υόρκης), ενώ συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές Ναταλί Μελά (Πανεπιστήμιο Κορνέλ), Μαρία Μπολέτση (Πανεπιστήμιο του Λέιντεν), Karen Emmerich (Πανεπιστήμιο Πρίνστον), Michael Warner (Πανεπιστήμιο Γέϊλ), Γρηγόρη Τζουσδάνη (Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο) και  Patrick McGuinness (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης).

Οι εισηγητές, επιφανείς πανεπιστημιακοί και ερευνητές, θα διδάσκουν τρίωρα πρωινά σεμινάρια, ενώ οι 15 συμμετέχοντες (διδακτορικοί, μεταδιδακτορικοί φοιτητές και νέοι ερευνητές) θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους στα απογευματινά εργαστήρια συμμετέχοντας ισότιμα στον επιστημονικό διάλογο.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα στο ιστορικό κτίριο που στεγάζει το Ίδρυμα Ωνάση και τη Βιβλιοθήκη του, στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις διαθέσιμες υποτροφίες, τις ώρες των διαλέξεων και τους όρους συμμετοχής, εδώ.


Info: Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη, 10-17 Ιουλίου, Κτίριο Ιδρύματος Ωνάση, Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα.
 
εμφάνιση σχολίων