1
3
σχόλια
292
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ

Η COSMOTE TV στηρίζει το ελληνικό σινεμά και φέρνει στη μεγάλη οθόνη, μια ιστορία αγάπης με φόντο τη Σμύρνη

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
16 Δεκεμβρίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση 


Η ταινία του Γιώργου Κορδέλλα, Η Ρόζα της Σμύρνης, είναι η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV. Η ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου από την Feelgood και θα προβληθεί για πρώτη φορά στην τηλεόραση, στα κανάλια της COSMOTE TV.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ: Σμύρνη 1922: Η νεαρή Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αθήνα 1987: η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει μέσα της ένα επτασφράγιστο μυστικό που δεν μοιράζεται με κανέναν. Όμως ο Δημήτρης (Τάσος Νούσιας), αρχιτέκτονας και πρόσφυγας ο ίδιος από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα, καθώς προσπαθεί να βρει τις ρίζες του και να τις συνθέσει σε μία έκθεση, ανακαλύπτει το κεντρικό του έκθεμα: ένα ματωμένο νυφικό όπου μέσα στη φόδρα του βρίσκει ένα γράμμα. Υπάρχει ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνεται; Ποια είναι η ιστορία του; Το εύρημα τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας αλλά και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Και σιγά – σιγά ανασύρεται μια παλιά ερωτική ιστορία, και γεννιέται μια καινούργια.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Ο Γιώργος Κορδέλλας, σκηνοθέτης γνωστών και επιτυχημένων σειρών (Αναστασία, Απών, Τζιβαέρι, Μυστικά και λάθη) αλλά και στιχουργός σκηνοθετεί ένα φιλμ που ταξιδεύει στο χρόνο. Το σενάριο της ταινίας, που υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα» (εκδ. Πατάκη). Πρωταγωνιστούν οι: Λήδα Πρωτοψάλτη, Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης και Γιλμάζ Γκρουντά.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ: Τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (σε στίχους του Γιώργου Κορδέλλα). Τραγουδούν η Χάρις Αλεξίου και ο Μανώλης Μητσιάς.


TRIVIA: Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα.


 
εμφάνιση σχολίων