0
1
σχόλια
277
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπων με Αναπηρία, 8 ταινίες μας περιμένουν όλους στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθ. είσοδο

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
29 Νοεμβρίου 2016
Η 3η του Δεκέμβρη, είναι Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπων με Αναπηρία. Με αφορμή τη διεκδίκηση ισότιμης συμμετοχής στα πάντα, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος μας περιμένει με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα, προσβάσιμο από όλους. Το αφιέρωμα παρουσιάζεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Ο χώρος της Ταινιοθήκης είναι φιλικός και προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία / Εμποδιζόμενα Άτομα. Η παρουσίαση των ταινιών υποστηρίζεται από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και χειλανάγνωση. Προβλέπεται επίσης χώρος στάθμευσης οχημάτων Ατόμων με Αναπηρία [ΑμεΑ] ενώ το πρόγραμμα διατίθεται σε μορφή Braille, μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε κώδικα QR. Οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι φυσικά ευπρόσδεκτοι. Το πρόγραμμα προβολών είναι το εξής:
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου Αίθουσα Α
17:15 «Μικρά Αγγλία», Παντελής Βούλγαρης Η πρώτη καθολικά προσβάσιμη ταινία. Προλογίζει: Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός διευθυντής φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

20:10 «Μια ζωή την έχουμε», Γιώργος Τζαβέλας. Ρομαντική κωμωδία. Προλογίζει: Ιάσων Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου.

22:15 «Ο Δράκος», Νίκος Κούνδουρος. Νουάρ. Προλογίζει: Ιάσων Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου.

00:15 «Οι Αισθηματίες», Νίκος Τριανταφυλλίδης. Δραματική. Προλογίζει: Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός διευθυντής φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου Αίθουσα Β
17:15 «Ξενία», Πάνος Κούτρας. Δραματική Η πρώτη ελληνική ταινία μεγάλου μήκους στα 100 χρόνια κινηματογράφου που βγήκε στις αίθουσες με υπότιτλους για Κωφούς. Προλογίζει: Λήδα Γαλανού - Flix.gr

19:35 «Τετάρτη 4.45», Αλέξης Αλεξίου. Θρίλερ. Προλογίζει: Ηλίας Φραγκούλης, Διευθυντής / Ιδρυτής του κινηματογραφικού site freecinema.gr

21:45 «ΝΟΤΙΑΣ», Τάσος Μπουλμέτης. Δραματική / Κωμωδία. Προλογίζει: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος - ΕΡΤ

23:40 «Suntan», Αργύρης Παπαδημητρόπουλος. Δραματική. Προλογίζει: Γιάγκος Αντίοχος, Αθηνόραμα.


Info: Προβολές για όλους, Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, 17:00 - 01:30, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134–136. Είσοδος ελεύθερη.

εμφάνιση σχολίων