2
1
σχόλια
505
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Είναι ο Σεραφείμ και η Αγγελική Τσοτσώνη. Είναι αδέλφια. Είναι οι Ocean Hope. Και το καλό πρότζεκτ τους ταξιδεύει στον Ατλαντικό

DOCTV.GR
11 Οκτωβρίου 2016
Με τους Ocean Hope συμβαίνει ότι και με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, τα κύματα τους παίρνουν μακρυά, άλλες ήπειροι τους ανακαλύπτουν και το τσουνάμι των ήχων τους επιστρέφουν σε εμάς.

Ο Σεραφείμ και η Αγγελική, αδέλφια και συνοδοιπόροι, δημιούργησαν ένα μουσικό πρότζεκτ που κυκλοφορεί μέσω της δισκογραφικής Hush Hush (Σιατλ) και μέχρι αυτήν τη στιγμή έχει ένα EP και δύο κυκλοφορίες με remix (Chamber Dreams: Remixes, Vol. 1 & 2)  ενώ μια σειρά από παρουσιάσεις σε διεθνή μουσικά μπλογκ τροφοδοτούν τις κυκλοφορίες τους στην Αμερική.

Τα track τους βρίσκονται στα hot τους σταθμού μας radiodocgr και οι docers τα γνωρίζουν ήδη. Ωκεανοί ελπίδας κυματίζουν στα αυτιά μας.


Ποιοι είναι οι Ocean Hope; Η Αγγελική κι ο Σεραφείμ -αυτό να γράψεις, τίποτ΄άλλο.

Πόσο εύκολο είναι να διατυπώσετε μεταξύ σας μια κοινή μουσική γλώσσα; Είναι κάτι που ευτυχώς συμβαίνει εντελώς αυθόρμητα. Μεγαλώσαμε μαζί γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον, ακούγοντας πολλούς δίσκους, από παιδιά επικοινωνούμε μέσω της μουσικής.

Η μουσική σας άνθισε με φόντο ωκεανούς ελπίδας ή και το αντίθετο; Ηχογραφούμε στο σπίτι μας που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και κάπως μακρυά απ’τον «πολιτισμό» οπότε επηρεαζόμαστε σίγουρα απ' τη γύρω ατμόσφαιρα. Η φύση η ίδια -οι ήχοι της, κάνουν τα πράγματα πιο ευφάνταστα, κάποιες μέρες είναι όλα ήσυχα, κυρίως το καλοκαίρι, κι απ’την άλλη όταν χειμωνιάζει αγριεύει κάπως η κατάσταση, αέρας-βροχή-αστραπές, νομίζεις ότι είσαι σε καράβι και ταξιδεύεις, παρά σε σπίτι.

Πως γεννήθηκε το πρότζεκτ; Τυχαία. «Παίζαμε« μια μέρα με κάποια vocals και synths κι άρχισε να μας αρέσει το αποτέλεσμα..δεν είπαμε ποτέ «τώρα ξεκινάμε», μπήκαμε μέσα σε όλο αυτό σχεδόν ανεπιτήδευτα..μας έκανε απλά να νιώσουμε καλά.

Τι αποτέλεσε έμπνευση; Δεν ήταν ακριβώς έμπνευση αλλά ανάγκη. Σίγουρα άνθρωποι και καταστάσεις μπορεί να έρθουν στο μυαλό σου ενώ γράφεις μουσική, αλλά η ανάγκη να βγάλεις συγκεκριμένα συναισθήματα μέσα σε λίγα λεπτά και να το μοιραστείς, είναι εντονότερη.

Ποιο είναι το καλύτερο feedback που θεωρείτε ότι έχει λάβει το πρότζεκτ μέχρι στιγμής; Το Gorilla vs. Bear, μίλησε πρώτο για εμάς και συγκεκριμένα για το debut EP μας με θαυμασμό, αυτό σημαίνει πολλά και για τους δυό μας. Επίσης ο KEXP FM στο Seattle στηρίζει τα κομμάτια μας.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Αυτή την περίοδο ηχογραφούμε τα νέα μας κομμάτια και πειραματιζόμαστε στον ήχο μας.

Τι σας έμαθε το μουσικό ταξίδι των Ocean Hope μέχρι σήμερα; Να ακολουθείς την καρδιά και τα όνειρά σου μέχρι το τέλος.

Τι, κατά την δική σας ψυχρή υποκειμενικότητα, προσφέρει η μουσική σε καιρούς σαν κι αυτούς; Η μουσική, αλλάζει εμάς τους ίδιους, είναι μια συνεχής εξελισσόμενη διαδικασία που δεν μπορείς να εκφράσεις με λόγια, αυτή είναι και η μαγεία της. Σήμερα οι περισσότεροι πασχίζουν να αφαιρέσουν το συναίσθημα απ’ οτιδήποτε, λες και είναι το νέο trend. Ε, η μουσική δεν το κάνει αυτό, είναι η ίδια συναίσθημα.

Τι άλλο μοιράζεστε εκτός από μουσική; Πέρα απ’τη μουσική αρέσουν πολύ και στους δυο οι μηχανές, κάνουμε συχνά βόλτες μαζί.

Αφιερώστε μας ένα track από το πρότζεκτ: Σας αφιερώνουμε το "Forever”.

Που μπορούμε να βρούμε τους Ocean Hope;  Facebook: on.fb.me/1Ir9HLt, Twitter: twitter.com/oceanhope, Bandcamp: bit.ly/1R1mWrf.Δείτε επίσης: PODCAST | Serafim Tsotsonis: Spring Spells

εμφάνιση σχολίων