0
1
σχόλια
352
λέξεις
ΖΗΝ

Να αφομοιώσουμε όσα ζούμε και μην τα αφήνουμε να μας προσπερνάνε! Ένα νέο εναλλακτικό εργαστήριο λειτουργεί στην Αίγινα

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
7 Οκτωβρίου 2016
Στο νησί της Αίγινας, λειτουργεί ένα πρότυπο και εναλλακτικό «σχολείο» για νέους που ναι μεν μπορεί να έχουν τελειώσει το λύκειο αλλά θέλουν να εμβαθύνουν τη σύνδεση με τον εαυτό τους, τους γύρω τους και τον κόσμο.

Το Σχολείο των Σχέσεων (School Of All Relationships ή SOAR), είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους ηλικίας 18-26, που φιλοδοξεί να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ζήσουν καλύτερα.

Το SOAR εξηγεί ότι έτσι όπως οι αυτόχθονες λαοί ζουν με πλήρη συνειδητότητα ότι είμαστε μόνο ένα μικρό μέρος του πλανήτη μας, μια απειροελάχιστη κουκίδα στον χάρτη του σύμπαντος και με βάση αυτό, ζουν όλες τις σχέσεις τους με ταπεινότητα και ισορροπία, έτσι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Δηλαδή να κόψουμε ταχύτητα και να συνδεθούμε ξανά με τον πυρήνα μας, πράγμα που θα μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε, να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τη σύνδεσή μας σε όλες τις σχέσεις μας.

Οι νέοι ζουν όλοι μαζί για έξι μήνες, συνυπάρχοντας σε ένα εργαστήριο που ενθαρρύνει την εξερεύνηση και τον πειραματισμό σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο. Το πρόγραμμα εναλλάσσει εντατικούς και χαλαρούς ρυθμούς. Κατά τις εντατικές εβδομάδες, το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει από δράσεις κοινοτικής ζωής μέχρι καινοτόμες ομαδικές εκπαιδεύσεις όπως η Μη Βίαιη Επικοινωνία, Yoga και Επίγνωση, Storytelling και άλλα.

Κατά τις πιο χαλαρές εβδομάδες, όπου εφαρμόζεται η αρχή της «επιβράδυνσης» (slowing down) στην πράξη η ημέρα περιλαμβάνει πολλά και διάφορα mini σεμινάρια, χτίσιμο την κοινότητας, ανάπτυξη των προσωπικών projects των παιδιών και πολλά άλλα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Σχολείου των Σχέσεων είναι η απελευθέρωση από καταναλωτικές νοοτροπίες με τις οποίες έχουμε διαποτιστεί εξαιτίας των εξαντλητικών ρυθμών του σύγχρονου τρόπου ζωής και του βομβαρδισμού πληροφοριών, Για αυτό το λόγο, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πάντα χρόνος να αφομοιωθούν τόσο οι συλλογικές όσο και οι προσωπικές εμπειρίες.

Το Σχολείο των Σχέσεων φέτος για δεύτερη χρονιά, στην Οικία Καραπάνου στην Αίγινα, από τον Νοέμβριο 2016 έως τον Μάιο του 2017 και δίνει υποτροφίες. Για να δηλώσουμε συμμετοχή στέλνουμε email στο [email protected]. Πληροφορίες για το τι πρέπει να περιλαμβάνει η αίτηση σας εδώ.
 
εμφάνιση σχολίων