0
1
σχόλια
185
λέξεις
ΖΗΝ

Ενώ πίνουμε ενα καφέ κάποιος επιδιορθώνει τις συσκευές μας δωρεάν

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
13 Σεπτεμβρίου 2016
Καφές, κοινωνικοποίηση και επιδιόρθωση μικροσυσκευών. Αν έχουμε μια χαλασμένη μικροσυσκευή, την πάμε στο καφέ επιδιόρθωσης. Εκεί, όσο πίνουμε τον καφέ μας, ένας εθελοντής τεχνίτης αναλαμβάνει να τη διορθώσει χωρίς αντίτιμο. Αν έχουμε μια δεξιότητα που μπορούμε να προσφέρουμε, μοιραζόμαστε.

Το πρώτο καφέ επιδιόρθωσης αντικειμένων άνοιξε στην Ολλανδία το 2009 και το 2013 κέρδισε το βραβείο καινοτομίας. Με τον καιρό, τα καφέ επιδιόρθωσης εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη και τώρα η Ελλάδα αποκτά το δικό της.

Το πρώτο Repair Cafe στην Ελλάδα ανοίγει σύντομα στο Ακταίο στην Πάτρα, σε χώρο της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω στην Πηγή» στην περιοχή του Αγίου Βασίλειου και μας περιμένει: από laptops, εκτυπωτές και κινητά, μέχρι ποδήλατα, μίξερ και τοστιέρες, όλα βρίσκουν το μάστορά τους. Εδώ, μπορούμε επίσης να δώσουμε και τις συσκευές που δεν χρειαζόμαστε πια, ώστε μετά την επιδιόρθωση να πάνε κάπου που στ’ αλήθεια θα πιάσουν τόπο. Αναλαμβάνει να προωθήσει τα αντικείμενα σε συλλόγους, σχολεία και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

Το πρώτο ελληνικό του είδους συγκαταλέγεται στην παγκόσμια αλυσίδα επαναχρησιμοποίησης RepairCafe.org, που αριθμεί πάνω από 1.025 σημεία σε όλον τον πλανήτη.


Διαβάστε επίσης: Τα Καφέ Επιδιόρθωσης ανθίζουν
 
εμφάνιση σχολίων