0
1
σχόλια
194
λέξεις
CULTURE

Η Ιταλία επιδοτεί τους 18χρονους με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στην ανάγνωση και τον πολιτισμό

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
12 Σεπτεμβρίου 2016
Ένα δώρο αποφάσισε να κάνει η ιταλική κυβέρνηση σε όσους κλείνουν τα 18 τους χρόνια: 500 ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για αγορές βιβλίων αλλά και εισιτηρίων για μουσεία, θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφο. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι το να έρθουν οι νέοι πιο κοντά στον πολιτισμό.

Τα χρήματα αυτά αναμένετε να δοθούν μέσα στον Σεπτέμβριο σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della sera. Oι νέοι που ενηλικιώνονται, θα τα λαμβάνουν μέσω της εφαρμογής «18app» από το κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ τους. Μέσω αυτής, θα μπορούν να εξαργυρώνουν κουπόνια για βιβλία και θεάματα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Υπολογίζεται ότι περίπου 575.000 νέοι θα ωφεληθούν από αυτή την πράξη και το κόστος της πρωτοβουλίας υπολογίζεται περίπου στα 290 εκατ. ευρώ ενώ για τον επόμενο χρόνο, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε πως θα εφαρμόσει αντίστοιχο πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς.

Το μέλλον μιας χώρας είναι η παιδεία και ο πολιτισμός της και αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνεται η Ιταλία. Τώρα το που βρήκε όλα αυτά τα χρήματα, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

Στο μεταξύ εμείς εδώ στην Ελλάδα, ας μην ξεχνάμε να ανταλλάζουμε βιβλία μεταξύ μας.
 
εμφάνιση σχολίων