2
1
σχόλια
386
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

[ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ] Psarokokalo, το δικό μας διεθνές φεστιβάλ. Το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους γίνεται 10 ετών και γιορτάζει στην Αθήνα

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
6 Σεπτεμβρίου 2016
Το παρακολουθούμε από τη γέννησή του και είμαστε χορηγοί επικοινωνίας δίπλα του από την πρώτη μας χρονιά. Το επιλεκτικό φεστιβάλ προβάλλει ταινίες μικρού μήκους απ΄όλο τον κόσμο.

Φέτος γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του εγκαινιάζοντας ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο αποκλειστικά στη Ελληνική παραγωγή, με 12 ταινίες από Έλληνες δημιουργούς που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 100 συμμετοχές.


 
Εκτός από αυτό, εγκαινιάζει και ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών με θέμα την Οικολογία. Το Eco τμήμα του φεστιβάλ επιλέγει 6 ταινίες που συνδιάζουν τόσο την αναπαράσταση οικολογικών θεμάτων και την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού γύρω από αυτά, καταγράφοντας έτσι τη σχέση περιβάλλοντος και κοινωνίας αλλά και τα όρια της οικολογικής μας συνείδησης.

Το Psarokokalo αγαπά τη διαδραστικότητα και την τεχνολογία. Έτσι φέτος παρουσιάζει σε πρώτη Πανελλαδική προβολή, το πρώτο διαδραστικό κινηματογραφικό event που γυρίστηκε ποτέ: To Late Shift είναι η πρώτη μεγάλου μήκους παραγωγή χτισμένη πάνω στο πρωτοποριακό κινηματογραφικό format CtrlMovie. Το κοινό θα πάρει αποφάσεις για λογαριασμό του πρωταγωνιστή μέσω ενός application στο smartphone και με βάση τις επιθυμίες της πλειοψηφίας θα καθοριστεί η πορεία της ταινίας. Έτσι κάθε προβολή είναι μια διαφορετική ταινία, με διαφορετική εξέλιξη, που διαδραματίζεται σε διαφορετικούς χώρους. Η ταινία μπορεί να έχει διάρκεια από 70 εώς 90 λεπτά, ανάλογα με τις επιλογές των θεατών. Η ταινία ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2016 και προβλήθηκε ήδη σε μεγάλα φεστιβάλ όπως οι Κάννες και το Locarno, ενώ ακολουθούν τα BFI London Film Festival, Raindance και New York FF το φθινόπωρο.

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ ήταν και παραμένει η ναυαρχίδα του προγράμματός: το 2016 οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 5.500 από 70 χώρες. 60 από αυτές τις ταινίες, μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε και να μας υπενθυμίσουν το προφανές: πως υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος. Αλλά είναι μέσα σ’ αυτόν εδώ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV δίνει μία (1) διπλή πρόσκληση για το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα 15-20 Σεπτεμβρίου (συνολικά 8 δίωρες προβολές). Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας και θέμα Psarokokalo μέχρι τις 12 το πρωί της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.

 
Info: 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo. Από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου 2016, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, Σταδίου 28, Στοά Κοραή, Αθήνα και στο ΤΗΕ ΒΟΧ Αthens, Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα.

εμφάνιση σχολίων