0
1
σχόλια
264
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Νίσυρος. 15 μουσικοί, ένας μαραθώνιος μουσικός αυτοσχεδιασμός και ο ενεργός ηφαιστειακός κρατήρας

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
12 Ιουλίου 2016
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κατά τη διάρκεια της Γιγαντομαχίας, όταν οι Ολύμπιοι Θεοί πολεμούσαν με τους Γίγαντες, ο Ποσειδώνας έκοψε με την τρίαινά του ένα κομμάτι από την Κω και το εκσφενδόνισε στον Γίγαντα Πολυβώτη. Ο βράχος πέτυχε το στόχο του, καταπλάκωσε τον Γίγαντα κι εκείνος έκτοτε προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί φυσώντας και ξεφυσώντας. Ο βράχος αυτός είναι η Νίσυρος και οι καπνοί που αναδύονται από τους ηφαιστειακούς κρατήρες δεν είναι τίποτε άλλο από τα χνώτα του Πολυβώτη.

Δεκαπέντε νέοι Έλληνες δημιουργοί συναντιούνται μουσικά για πρώτη φορά και αυτοσχεδιάζουν επί 10 ώρες και 34 λεπτά, στη βάση ενός τεράστιου ηφαιστειακού κρατήρα διαμέτρου 300 μέτρων, σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, τη Νίσυρο.

Η Στέγη και το six d.o.g.s ενώνουν δυνάμεις και στήνουν ένα πείραμα, δημιουργώντας ένα πολύωρο αυτοσχεδιαστικό μουσικό έργο επιτόπιας σύνθεσης. Η συναυλία θα ξεκινήσει με τη Δύση του ηλίου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 19:58 και θα ολοκληρωθεί 634 λεπτά αργότερα, με την Ανατολή του ηλίου στις 06:32, το πρωινό της Παρασκευής 19 Αυγούστου, σε μια πραγματική δοκιμή αντοχών υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Χωρίς καμία προηγούμενη πρόβα οι μουσικοί θα δημιουργήσουν ετερόκλητους ήχους αντλώντας έμπνευση από το άγριο και παρθένο τοπίο. Με ήχους πειραματικούς, κλασσικούς, τζαζ και ηλεκτρονικούς, δημιουργούν έναν κύκλο ξεκινώντας να παίζουν ταυτόχρονα -από τον οποίο θα εξέρχονται και θα επιστρέφουν ο καθένας ανάλογα με τις αντοχές και τις επί τόπου απαιτήσεις της παγανιστικής γιορτής.


Info: 634 Λεπτά Μέσα στο Ηφαίστειο, Συμπαραγωγή της Στέγης με το six d.o.g.s., 18-19 Αυγούστου, Κρατήρας Στέφανος, Κοιλάδα Ηφαιστείου, Νίσυρος, Ελεύθερη είσοδος.
 
εμφάνιση σχολίων