0
1
σχόλια
272
λέξεις
CULTURE

Έξι ελληνικές παραγωγές ταξιδεύουν σε φεστιβάλ από την Αβινιόν έως τη Σιγκαπούρη

DOCTV.GR
18 Ιουλίου 2016
Still Life του Δημήτρη Παπαϊωάννου


Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγοντας τη χρονιά που μας πέρασε, έθεσε ως λεξεις κλειδιά της δράσης τής τα 4 έψιλον: Έλληνες, Εξωστρέφεια, Ευρώπη, Εκπαίδευση. Η εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, Ελλήνων δημιουργών και των έργων τους, αποτελεί κύριο σκοπό της και στα πέντε χρόνια λειτουργίας της περισσότερες από 20 ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Ελλάδας.

Το 2016 βρίσκει έξι παραγωγές της Στέγης σε περιοδείες εκτός των συνόρων της χώρας μας, σε σημαντικές σκηνές και φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Tο Still Life του Δημήτρη Παπαϊωάννου συνεχίζει το ταξίδι του και μετά το Μονπελιέ της Γαλλίας στις 4 & 5 Ιουλίου, θα παιχτεί στη Σιγκαπούρη, στις 25-27 Αυγούστου στο Singapore Festival of the Arts.

Τα Αίματα του Ευθύμη Φιλίππου από τους Vasistas, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, προσγειώνονται  στις 29 Σεπτεμβρίου στο Teatr Polski in Bydgoszcz στο πλαίσιο του Festival of New Dramaturgies στην Πολωνία.

Η παράσταση 6 a.m. How to disappear completely των blitz θα παρουσιάστηκε για τέσσερις μέρες στο Φεστιβάλ της Αβινιόν (Opéra Grand Théâtre d’Avignon). Η ίδια ομάδα, με την παράσταση Late Night, παίρνει μέρος στο Napoli Teatro Festival, στο Teatro Piccolo Bellini της Ιταλίας, στις 13 και 14 Ιουλίου.

Το Europium των RootlessRoot, ταξιδεύει εκτός Ελλάδας, στις 13 Ιουλίου στο Φεστιβάλ χορού Deltebre Dansa (Ντέλτεμπρε, Ισπανία), και εντός Ελλάδας, στην Καλαμάτα στις 24 Ιουλίου, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Τέλος, η Καθαρή πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη θα παρουσιαστεί στο International Festival Mladi Levi (ΤΗΕ BUNKER Institute, Λιουμπλιάνα, Σλοβενία) στις 22 Αυγούστου και στο φεστιβάλ Zürcher Theater Spektakel (Ζυρίχη, Ελβετία) στις 25-27 Αυγούστου.
 
εμφάνιση σχολίων