0
1
σχόλια
163
λέξεις
CULTURE

125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα συνεργάζονται για την προώθηση της ανάγνωσης σε γονείς και παιδιά

DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: DOCTV CC3
21 Ιουνίου 2016
Mε το σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» ξεκινάει μια καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Για τέσσερις μήνες, 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα δημιουργούν ένα δίκτυο δημιουργικής εξερεύνησης.

Κάθε μέρα, γονείς και παιδιά, αναλαμβάνουν μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Το πανελλήνιο παιχνίδι έχει για κάθε βιβλιοθήκη μια ξεχωριστή θεματική αποστολή εξερεύνησης που διεξάγεται με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων: ζωγραφικής, θεάτρου, φωτογραφίας, ραπτικής.

Με την ολοκλήρωση των ημερήσιων αποστολών, τα παιδιά από τις βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Ανακαλύψτε την πιο κοντινή σας βιβλιοθήκη εδώ.


Info: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016, 15 Ιουνίου - 15 Σεπτεμβρίου, Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.
 
εμφάνιση σχολίων