0
1
σχόλια
176
λέξεις
ΖΗΝ

Από την κατσαρόλα στο ποτήρι, μέσα σε μια μέρα

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
5 Δεκεμβρίου 2015
Οι ατελείωτες αναμονές μέχρι το σπιτικό λικέρ να δέσει, τελειώνουν με αυτή τη συνταγή. Με τρία υλικά και μια κατσαρόλα, έχουμε λικέρ ροδιού καλύτερο από της γιαγιάς, που το περίμενε να ωριμάσει επί εβδομάδες. Επίσης τώρα είναι καλή εποχή να κάνουμε στοκ από ρόδια, για να μας βγάλει το λικέρ και τα Χριστούγεννα -τουλάχιστον.

ΥΛΙΚΑ: 1 φλιτζ. σπόροι ροδιού, 1 φλιτζ. κονιάκ, 1 φλιτζ. ζάχαρη, 2 ξύλα κανέλας, 3 καρφάκια γαρίφαλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μετράμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλιτζάνι. Ένα φλιτζάνι σπόροι ροδιού αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι κονιάκ και σε ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρίφαλα. Βάζουμε την  κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει, την αποσύρουμε. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες, σουρώνουμε με τουλπάνι και με φίλτρο καφέ. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο.
 
εμφάνιση σχολίων