0
1
σχόλια
459
λέξεις
ΖΗΝ

5 συμπληρώματα που ενισχύουν φυσικά τον οργανισμό μας και μας υποστηρίζουν στη δίαιτα, την κούραση και την επίθεση από τον ήλιο

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
9 Ιουνίου 2020
ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ #ΔΙΑΙΤΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η σπιρουλίνα είναι ένα πολύ θρεπτικό φύκι, καθώς το 70% του βάρους της μπορεί να είναι πρωτεΐνη. Περιέχει επίσης πολλά θρεπτικά στοιχεία όπως φυτοκυανίνη, χλωροφύλλη, λιπίδια, σάκχαρα, βιταμίνες Β1, Β5, Β6, Ε, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, Β-καροτένιο, αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπαρά οξέα. Η περιεκτικότητά της σε σίδηρο είναι μεγαλύτερη από όση μπορούμε να πάρουμε όταν καταναλώνουμε σπανάκι, συκώτι ή βοδινό κρέας και αυτό την κάνει πολύτιμο σύμμαχο για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Η σπιρουλίνα αποτελεί επίσης μία από τις πιο πλούσιες και πιο ολοκληρωμένες φυσικές πηγές τροφής. Με περισσότερες από 60 θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτική πρωτεΐνη, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και ένζυμα, τονώνει τον οργανισμό και ενισχύει την αντοχή του τόσο, που η NASA τη χαρακτήρισε ως «τροφή του μέλλοντος».

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ #ΟΜΟΡΦΙΑ: Το Α και το Ω για όμορφα μαλλιά και γερά νύχια. Ο βασιλικός πολτός δεν είναι τυχαία η τροφή της βασίλισσας μέλισσας. Πλούσιος σε παντοθενικό οξύ και ινοσιτόλη, που ευνοούν την καλή υγεία των μαλλιών, αλλά και σε βιοτίνη, που ενισχύει την παραγωγή κερατίνης, βοηθά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και στην ευθραυστότητα των νυχιών. Ταυτόχρονα συμβάλλει με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες στην ανανέωση του δέρματος, επιβραδύνοντας τη γήρανση και προάγοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου.

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ #ΔΙΑΙΤΑ: Ο πράσινος καφές δεν έχει υποστεί καμία μορφή επεξεργασίας και γι' αυτό έχει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα. Έτσι διατηρεί θρεπτικά συστατικά που χάνονται μετά την επεξεργασία, όπως το χλωρογενικό οξύ, μια φυσική ένωση με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διασπά τον λιπώδη ιστό και στη συνέχεια οδηγεί στη μείωσή του -και άρα στη μείωση του βάρους μας. Εκτός από την καύση του λίπους, βοηθά επίσης και στη μείωση των ελεύθερων ριζών αλλά και της χοληστερόλης, οπότε τα οφέλη είναι πολλαπλά.

LUCUMA ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ #ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Το lucuma είναι ένα φρούτο που καλλιεργείται κυρίως στο Περού και εδώ και χιλιάδες χρόνια λατρεύεται από τους κατοίκους του που το έχουν ονομάσει Ο Χρυσός των Ίνκας. Έχει γλυκιά γεύση, όμως ο χαμηλός γλυκαιμικός του δείκτης το καθιστά τέλειο ως υγιεινό υποκατάστατο της ζάχαρης στα ροφήματα και τα γλυκά μας. Τα οφέλη του δεν σταματούν εδώ αφού περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά όπως καροτένιο, βιταμίνη Β3 και σίδηρο.

ACAI BERRY #ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ #ΥΓΕΙΑ: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνεται και η ανάγκη για αντιοξειδωτικά μεγαλώνει. Αν χρειαζόμαστε ενίσχυση, εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να πάρουμε και από το μικρό μοβ μούρο από τα τροπικά δάση της Νοτίου Αμερικής. Περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα, ηλεκτρολύτες, Ω λιπαρά και πρωτεΐνες. Ο φώσφορος βοηθά οστά και δόντια να παραμείνουν υγιή, ενισχύοντας παράλληλα τη δυνατότητα του σώματος να σχηματίζει πρωτεΐνες με σωστό τρόπο. Το κάλιο ενισχύει τη δημιουργία του μυϊκού συστήματος ενώ οι ανθοκυάνες και τα φλαβονοειδή προστατεύουν τα κύτταρα από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
εμφάνιση σχολίων