0
5
σχόλια
241
λέξεις
VISUALISM

Tα καφέ που έχουν σκοπό να χαλαρώσουν τα νεύρα μας και να μας γατοποιήσουν

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
4 Απριλίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Ένα νέο είδος cafe ανθίζει στην Ευρώπη της κρίσης. Μοιάζουν όλα πάνω κάτω με το Maison de Moggy, που άνοιξε πρόσφατα στη Σκοτία. Οι γατόφιλοι θέλουν να κάνουν νέες γνωριμίες τόσο με ανθρώπους όσο και με γάτες. Το καφέ άνοιξε τον φετινό Ιανουάριο στο Εδιμβούργο και οι 1ο γάτες που διαμένουν εκεί (και συγκεκριμένα οι Σεμπαστιάν, Πιέρ, Μαρσέλ, Φιλίπ, Γκιγιόμ, Ζακ, Πολίν, Κοκό, Αλέν και Αμελί) θα ανεχτούν την παρουσία μας και τα χάδια μας σαν καλοί οικοδεσπότες -στο πλαίσιο που θέλουν εκείνες φυσικά. Τι σόι γάτες είναι;

Σκοπός του καφέ είναι -εκτός από το να αποτελεί επίγειο παράδεισο για τους 10 μόνιμους θαμώνες του- το να υπάρχει διαδραστικότητα ανάμεσα σε ανθρώπους και γάτες, πράγμα χαλαρωτικό αλλά και χρήσιμο αφού οι γατόφιλοι νιώθουν σαν στο σπίτι τους και oι νέοι υποψήφιοι φίλοι των γατών έχουν την ευκαιρία να δουν αν όντως ταιριάζουν με τα αιλουροειδή.


Το πρώτο γατοκαφέ στον κόσμο άνοιξε στην Ταϊβάν το 1998, κάτω από το όνομα Cat Flower Garden, με σκοπό να ανακουφίζει τους αγχωμένους εργαζόμενους τα μεσημέρια, και τελικά έγινε τουριστικός προορισμός. Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλα τέτοια καφέ, κυρίως στην Ιαπωνία όπου οι κάτοικοι ζουν σε πολύ μικρά διαμερίσματα και δεν μπορούν ή δεν τους επιτρέπεται να έχουν κατοικίδια. Η τρέλα των γατοκαφέ εξαπλώνεται έκτοτε σε όλο τον κόσμο. Μιάου.


Διαβάστε επίσης:
Τα πιτσιρίκια διαβάζουν στις γάτες
Γατοποίηση τώρα


εμφάνιση σχολίων