1
1
σχόλια
203
λέξεις
CULTURE

[ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ] Το πρώτο θεατρικό έργο του Ευθύμη Φιλίππου, αποκλειστικά για την ομάδα Vasistas και τη Στέγη

DOC TV
4 Οκτωβρίου 2014
«Ο Δημήτρης Καλαφάτης, 40 περίπου ετών, σκίζει κατά λάθος τον λαιμό του τον Ιούλιο του 1989». Ένα πανκ ορατόριο για τις αγιάτρευτες πληγές μας ξετυλίγεται μέσα από την αλληλογραφία δύο ανδρών.  Ο συν-σεναριογράφος των ταινιών του Λάνθιμου, Ευθύμης Φιλίππου, γράφει τα Αίματα, το πρώτο του θεατρικό έργο αποκλειστικά για τη διακεκριμένη ομάδα Vasistas και τη Στέγη. Διανθισμένη με χιούμορ και παραδοξότητες, η γραφή ακολουθεί τη μορφή των επιστολογραφικών αριστουργημάτων του Ρουσό, του Λακλό και του Γκαίτε.

Η σκηνοθέτιδα Αργυρώ Χιώτη ενορχηστρώνει τις «κινούμενες εικόνες» μιας παράστασης-συναυλίας. Η σκηνή γίνεται ρινγκ, μουσική σκηνή, χώρος εσωτερικότητας αλλά και εξωστρέφειας. Μια παράσταση σαν ένα μακροσκελές ερωτικό τραγούδι, που διακατέχεται από σωματικό και μη λόγο, συναισθήματα, φαντασιώσεις και παραδοχές, υπερρεαλισμό και κωμική ευστροφία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών δίνει δύο (2) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Αίματα την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας έως τις 12:00 το πρωί της Τρίτης 14 Οκτωβρίου 2014. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.




Info: Ομάδα Vasistas & Αργυρώ Χιώτη, «Αίματα» του Ευθύμη Φιλίππου, 8-19 Οκτωβρίου 2014, Μικρή Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Συγγρού 107. Μετρό στάση Συγγρού-Φιξ. Facebook. Εισιτ.: 5-18 ευρώ.


εμφάνιση σχολίων