1
1
σχόλια
195
λέξεις
CULTURE

To πρώτο ελληνικό animation στο YouTube  λέγεται To Περίπτερο. Δείτε εδώ το πρώτο επεισόδιο

ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
23 Μαΐου 2014
Στο φανταστικό προάστιο της Αθήνας που ονομάζεται Εκάλεο, ξεδιπλώνονται πολλά μελανά σημεία της ελληνικής πραγματικότητας, σε ένα animation με πρωταγωνιστές έναν ναρκομανή, έναν διεφθαρμένο αστυνομικό, έναν κουτοπόνηρο περιπτερά, έναν γραφικό ταξιτζή και άλλους κατοίκους της φανταστικής αυτής περιοχής.

Για να μπει στο πρόγραμμα απεξάρτησης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να παρακάμψει τις ατέρμονες ουρές αναμονής και γραφειοκρατίας, ο πρωταγωνιστής πρέπει να παντρευτεί. Έτσι, μαζί με τον υπεύθυνο της κλινικής απεξάρτησης και τον αστυνομικό ετοιμάζουν έναν λευκό γάμο - με το αζημίωτο φυσικά. Με σημείο συνάντησης το περίπτερο του Κούλη, οι ήρωες μαζί με πολλούς άλλους «Εκαλεώτες» μπλέκονται σε ιστορίες που έχουν στόχο να διασκεδάσουν αλλά κυρίως να κριτικάρουν εποικοδομητικά τις αδυναμίες της ελληνικής κοινωνίας.

Το Περίπτερο είναι μια νέα ιντερνετική σειρά κινούμενων σχεδίων για ενήλικες από την Insert coin Productions. Στο πρώτο της επεισόδιο περιγράφει με γλαφυρό τρόπο διάφορα κοινωνικά ζητήματα όπως τα ναρκωτικά και την έλλειψη υποδομών για τους ναρκομανείς, τη σχέση της αστυνομίας με το έγκλημα, τα φακελάκια και τα πάρε-δώσε για χάρη του προσωπικού συμφέροντος. «Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία», λένε οι παραγωγοί του.εμφάνιση σχολίων